Αθλητισμός|27.09.2022 20:13

Ο Ιρανός Σαρντάρ Αζμούν σκόραρε αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ της Εθνικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν

Newsroom

Παρά τον εκφοβισμό και την απαγόρευση δηλώσεων που επιβάλλει η ιρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο Σαρντάρ Αζμούν δεν διστάζει με κάθε τρόπο να διαμαρτυρηθεί για όσα συμβαίνουν στο Ιράν. Ο διεθνής Ιρανός σέντερ φορ, ο οποίος προ ημερών ξέσπασε δημοσίως τονίζοντας ότι «δολοφονούν με ευκολία», αυτή τη φορά βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθεί και να δηλώσει τη στήριξή του στις Ιρανές.

Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν σκόραρε στο φιλικό της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του με τη Σενεγάλη αλλά δεν το πανηγύρισε δείχνοντας για ακόμα μια φορά την ενόχλησή του για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν.

«Ντροπή σε όλους...»

Προ ημερών και παρά την απαγόρευση που επέβαλε η ομοσπονδία του Ιράν, ο Αζμούν συγκλόνισε με την ανάρτησή του στα social media: «Λόγω των κανόνων της εθνικής ομάδας δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή. Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα θα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα των γυναικών του Ιράν. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους που δολοφονείτε τόσο εύκολα. Ζήτω οι Ιρανές».

Εθνική ΙράνΜαχσά ΑμινίΙράν