Αθλητισμός|08.10.2022 19:29

Premier League: Περίπατος της Σίτι και κορυφή με ασταμάτητο Χάαλαντ - Έφτασε τα 20 γκολ κι είναι ακόμα Οκτώβριος!

Newsroom

Έπαψε πια να αποτελεί είδηση ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν σταματά να βάζει γκολ είτε είναι σε καλή μέρα είτε όχι. Ο Νορβηγός φορ έκανε τη δουλειά για άλλη μια φορά με τη φανέλα των Πολιτών σκοράροντας όμως... μόλις ένα γκολ στην επικράτηση με 4-0 επί της Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε (προσωρινά;) στην κορυφή της Premier League καθώς προπορεύται δύο βαθμούς της Άρσεναλ που αντιμετωπίζει την Κυριακή (9/10) τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. 

Ο Κανσέλο άνοιξε το σκορ στο 20', ο Φόντεν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στο 32' και ο Μαχρέζ έγραψε το 3-0 στο 49'. Κι ύστερα όλοι περίμεναν να σκοράρει ο Χάαλαντ. Πράγμα που συνέβη στο 65'. Ο Νορβηγός σκόραρε για δέκατο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε τα 15 γκολ στην Premier League και φυσικά είναι πρώτος σκόρερ, ενώ συνολικά έχει 20 στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Κι είναι ακόμα αρχές Οκτωβρίου!

Από εκεί και πέρα, η ανανεωμένη Τσέλσι με τον Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο, νίκησε στο Λονδίνο τη Γουλβς με 3-0 χάρη στα γκολ του Χάβερτς, του Πούλισικ και του Μπρόγια. Στη διάρκεια του αγώνα αποθεώθηκε απ' το κοινό του Στάμφορντ Μπριτζ ο άλλοτε παίκτης των Μπλε, Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος πλέον αγωνίζεται με τους Λύκους. Επίσης, η Μπόρνμουθ επικράτησε 2-1 της Λέστερ που παραμένει ουραγός (μαζί με τη Νότιγχαμ). Αντιθέτως, η Νιούκαστλ... πετάει καθώς σάρωσε με 5-1 την Μπρέντφορντ και σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα - Σκόρερ

  • Μπόρνμουθ-Λέστερ 2-1 (68' Μπίλινγκ, 71' Κρίστι-10' Ντάκα)
  • Τσέλσι-Γουλβς 3-0 (45' Χάβερτζ, 54' Πούλισικ, 89' Μπρόγια)
  • Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 4-0 (20' Κανσέλο, 32' Φόντεν, 49' Μαχρέζ, 65' Χάαλαντ)
  • Νιούκαστλ-Μπρέντφορντ 5-1 (21', 56' Γκιμαράες, 28' Μέρφι, 82' Αλμιρόν, 90' αυτ. Πίνοκ-54' πεν. Τόνεϊ)
Μάντσεστερ ΣίτιΣαουθάμπτονΈρλινγκ ΧάαλαντΝιούκαστλPremier LeagueΤσέλσιΛέστερ