Αθλητισμός|09.10.2022 23:21

Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε... περίπατο το ντέρμπι με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης - Έντονες αποδοκιμασίες απ' τους φίλους των γηπεδούχων

Newsroom

Φαινομενικά ήταν ντέρμπι αλλά η ΑΕΚ το μετέτρεψε σε... περίπατο. Η Ένωση ήταν εξαιρετική στο Κλ. Βικελίδης, όπου επικράτησε 2-0 του Άρη και μείωσε τη διαφορά στους έξι βαθμούς απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό. Τα γκολ του Σιμάνσκι και του Λιβάι Γκαρσία διαμόρφωσαν το τελικό σκορ που θα μπορούσε να είναι κατά πολύ ευρύτερο για τον Δικέφαλο. Αντιθέτως για τον Άρη που ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική ήταν μια δύσκολη νύχτα που ολοκληρώθηκε με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα.

Στα πρώτα λεπτά φάνηκε να υπάρχει μια ισορροπία στο παιχνίδι αλλά σταδιακά ο έλεγχος περνούσε στα χέρια της ΑΕΚ που έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Κι αφού ο Κουέστα μπλόκαρε το φαλτσαριστό σουτ του Γκατσίνοβιτς (25’) και ο Ρότα (26’) σούταρε πολύ ψηλά από πλεονεκτική θέση, ήρθε το πρώτο γκολ. Από φάουλ του Γκατσίνοβιτς στο 28' ο Σιμάνσκι με ωραία κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Αλμέιδα θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το ματς στα επόμενα λεπτά. Ωστόσο, πρώτα ο Σέρχιο Αραούχο (31’ έχασε το... άχαστο) κι εν συνεχεία ο Λιβάι (37’ τον πρόλαβε ο Μαζικού) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η επιμονή της Ενωσης επιβραβεύτηκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Μαντσίνι, τροφοδότησε τον Λιβάι που «τσίμπησε» την μπάλα προ του εξερχόμενου Κουέστα για το 0-2.

Με εξουθενωτική πίεση, ο «Δικέφαλος» συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες είτε με τον Ορμπελίν Πινέδα (59’, 71’) είτε με τον Γκατσίνοβιτς (65’) είτε και με τον Λιβάι (67’) που σκόραρε αλλά ήταν οφσάιντ. Στο 75’ ήταν ο Κουέστα αυτός που έσωσε την εστία του στην εξ επαφής κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς, με τον Άλαν Πάρντιου να μην μπορεί να βρει λύσεις και τους γηπεδούχους να είναι απλοί θεατές.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάτζο), Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (66’ Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66’ Παπέ Σεϊκ), Μανού Γκαρθία (82’ Καμάτσο), Γκρέι (57’ Ζερβίνιο).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Γιόνσον), Λιβάι (90’ Μάνταλος), Αραούχο, Ελίασον (81’ Αμραμπατ).

ΑρηςΑΕΚSuperLeague