Αθλητισμός|11.10.2022 09:18

Βραδιά Champions League με Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Χάαλαντ και Μίλαν - Τσέλσι - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Το επερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ έχει αλλάξει τις συνήθειες με αποτέλεσμα να φέρει πιο κοντά τις αγωνιστικές του Champions League. Ως εκ τούτου, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου αρχίζει η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων που περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα ματς καθώς όλα παραμένουν ανοιχτά για τις θέσεις που οδηγούν είτε στην επόμενη φάση είτε στο Europa League.

Ξεχωρίζει η μάχη της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπενφίκα στο Παρίσι. Όπως εξελίχθηκε ο 8ος όμιλος και δεδομένης της εξαιρετικής πορείας της ομάδας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, οι Αετοί της Λισσαβόνας παίζουν για την πρώτη θέση απέναντι στους υπέρλαμπρους Παριζιάνους που θα έχουν Μπαπέ και Νεϊμάρ, όχι όμως και τον Μέσι, ο οποίος είναι τραυματίας. Στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να μείνει εντός πρόκρισης αναζητώντας τη νίκη με τη Μακάμπι, που ψάχνει τον πρώτο της βαθμό.

Μάχη στο Μιλάνο

Για τον 5ο όμιλο το ντέρμπι της Μίλαν με την Τσέλσι στο Μιλάνο είναι «φωτιά». Η Σάλτσμπουργκ (δοκιμάζεται στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ) που βρίσκεται στην κορυφή έχει βάλει σε μπελάδες τα δύο (θεωρητικά) φαβορί του γκρουπ, που πλέον δίνουν μάχη μεταξύ τους για το εισιτήριο της πρόκρισης. Προ εβδομάδας πάντως στο Στάμφορντ Μπριτζ η Λονδρέζοι επικράτησαν άνετα με 3-0 των Μιλανέζων.

Στον 6ο όμιλο υπάρχει φαβορί, είναι ξεκάθαρο κι ήδη έχει αγκαλιάσει την πρόκριση. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μόνο νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές και με νίκη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ εκτός έδρας θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για τα νοκ άουτ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σέλτικ θα παίξει την... επιβίωσή της απέναντι στη Λειψία που ελπίζει ακόμα για τη δεύτερη θέση.

Τέλος για τον 7ο όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι θα ψάξει την τέταρτη σερί νίκη της με αντίπαλο την Κοπεγχάγη προκειμένου να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κλειδώσει και μαθηματικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσει να κάνει και η Ντόρτμουντ καθώς αν νικήσει τη Σεβίλλη και στη Γερμανία θα φτάσει τους εννέα βαθμούς και ουσιαστικά θα βρίσκεται στα νοκ άουτ.

Φαινόμενο Χάαλαντ

Βεβαίως εκείνο που περισσότερο ενδιαφέρει δεν είναι η ομαδική επίδοση της Σίτι αλλά η ατομική απόδοση του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έχει σπάσει τα κοντέρ. O Νορβηγός έχει αγωνιστεί σε 13 ματς με τη φανέλα των Πολιτών κι έχει σκοράρει 20 γκολ! Δεν έχει βρει δίχτυα μόλις σε δύο αγώνες. Στο Champions League έχει πετύχει πέντε τέρματα έχοντας σκοράρει δύο απέναντι στην Κοπεγχάγη, δύο στη Σεβίλλη κι ένα στην παλιά αγαπημένη του Ντόρτμουντ.

To πρόγραμμα της Τρίτης 11/10

  • 19:45 Μακάμπι Χάιφα - Γιουβέντους / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 19:45 Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22:00 Σαχτάρ - Ρεάλ / COSMOTE SPORT 5 HD
  • 22:00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σάλτσμπουργκ / COSMOTE SPORT 9 HD
  • 22:00 Σέλτικ - Λειψία / COSMOTE SPORT 8 HD
  • 22:00 Ντόρτμουντ - Σεβίλλη / COSMOTE SPORT 7 HD
  • 22:00 Μίλαν - Τσέλσι / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα / COSMOTE SPORT 2 HD

Βαθμολογίες

5ος όμιλος

  1. Σάλτσμπουργκ 5
  2. Τσέλσι 4
  3. Μίλαν 4
  4. Ντ. Ζάγκρεμπ 3

6ος όμιλος

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 9
  2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 4
  3. Λειψία 3
  4. Σέλτικ 1

7ος όμιλος

  1. Μάντσεστερ Σίτι 9
  2. Ντόρτμουντ 6
  3. Σεβίλλη 1
  4. Κοπεγχάγη 1

8ος όμιλος

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 7
  2. Μπενφίκα 7
  3. Γιουβέντους 3
  4. Μακάμπι Χάιφα 0
ΤσέλσιΜίλανΜάντσεστερ ΣίτιChampions LeagueΈρλινγκ ΧάαλαντΡεαλ Μαδρίτης