Αθλητισμός|15.10.2022 08:48

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του «γίγαντα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Eurokinissi
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Facebook
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - INTIME
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - INTIME
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Facebook
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Facebook
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Facebook
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Facebook
Αλέξανδρος Νικολαΐδης - ΙΝΤΙΜΕ

Σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών μετά από σκληρή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου.

Η κηδεία του «γίγαντα» θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 15:00, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως η οικογένειά του έχει ζητήσει από την Παρασκευή, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα ευαγή ιδρύματα Φλόγα - Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

 

Συγκινητικό «αντίο» στο γυμναστήριο που φέρει το όνομά του

Με έναν ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο, αθλητές και θεατές που παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Πολίχνης που φέρει το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο Ολυμπιονίκη που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και την ελληνική κοινωνία εν γένει.

Πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα, στο κέντρο του γηπέδου υψώθηκε ένα πολύ όμορφο πανό, που απεικόνιζε τον Έλληνα πρωταθλητή με το μετάλλιο στο στήθος και κλάδο ελαίας στο κεφάλι να κραδαίνει την ελληνική σημαία.

Είναι η απεικόνιση της στιγμής μετά το αργυρό μετάλλιο στο τάε κβο ντο που κατέκτησε αγωνιζόμενος στην Αθήνα το 2004.

Στο κλειστό γυμναστήριο που φέρει το όνομά του, οι νεαροί αθλητές, για τους οποίους αποτέλεσε παράδειγμα ο Ολυμπιονίκης ύψωσαν την εικόνα αυτή μαζί με το μήνυμα: «Στο γήπεδο που φέρει το όνομά σου θα σε θυμόμαστε για πάντα», με τους παρευρισκομένους να χειροκροτούν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα.

Γέμισε λουλούδια το γυμναστήριο του

Σοκαρισμένοι, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές του, μαθητές του αλλά και πολλοί κάτοικοι της Πολίχνης από το πρωί της Παρασκευής αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από το γυμναστήριο του.

Σε αυτό το γυμναστήριο μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μάθαινε τα «μυστικά» του Τάε Κβον Ντο σε μικρούς αθλητές, χωρίς να τους αφήσει να καταλάβουν στο παραμικρό ότι εκείνος δίνει τη δική του μάχη με την αρρώστια.


Να σημειωθεί ότι μεταξύ των αθλητών - μαθητών του ήταν και τα δύο του παιδιά. Η 5,5 ετών κορούλα του και ο 3,5 γιος του.

Έξω από την πόρτα του γυμναστηρίου αναγράφεται ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης, το οποίο φέρει το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Εντός του γηπέδου έχει κρεμαστεί και ένα πανό με στεφανωμένη τη μορφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και μία ελληνική σημαία. Στο πανό αναγράφεται «στο γήπεδο που έχει το όνομά σου θα σε θυμόμαστε για πάντα».

Η εξόδιος ακολουθία του Ολυμπιονίκη θα τελεστεί το Σάββατο, στις 4:00 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη και ο ενταφιασμός του θα γίνει στο Φίλυρο, τόπο κατοικίας του εν ζωή, με την οικογένειά του.

Με στίχους του Ελύτη το συγκινητικό αντίο της συζύγου του

Με ένα απόσπασμα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη αποχαιρέτησε τον σύντροφο της ζωής της Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών από μια σπάνια μορφή καρκίνου, η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη.

Συγκεκριμένα ανέβασε το εξής απόσπασμα: «Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘεσσαλονίκηΑλέξανδρος Νικολαΐδηςκηδείαειδήσεις τώρα