Αθλητισμός|17.10.2022 22:00

Μέγας ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης!

Newsroom

Παίζοντας με καρδιά, ψυχή, πάθος και μυαλό ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έφυγε με μια σπουδαία νίκη απ' το Γ. Καραϊσκάκης. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 στο «σπίτι» των Ερυθρόλευκων χάρη στο αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου και στο εκπληκτικό γκολ του Νάρεϊ (στο μεσοδιάστημα είχε ισοφαρίσει ο Χάμες Ροντρίγκες) και έδειξε ότι υπάρχει... ζωή στον «πλανήτη ΠΑΟΚ».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έβγαλαν χαρακτήρα στο ντέρμπι, ξεδίπλωσαν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη απαρχή ενός νέου ξεκινήματος για τους Θεσσαλονικείς που προέρχονταν από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα (ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός).

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός μετά από αυτή την ήττα -την πρώτη του Μίτσελ στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από δυο νίκες με Ατρόμητο και ΟΦΗ- εισέρχεται σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης καθώς το ράπισμα απ' τον Δικέφαλο ήταν ηχηρό. Οι Πειραιώτες, πέραν της ήττας από έναν μεγάλο τους αντίπαλο και μάλιστα εντός έδρας, έχουν να διαχειριστούν και το -10 απ' την κορυφή καθώς πλέον βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Super League, πίσω από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Βόλο και ΠΑΟΚ. Οι έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε του ματς καταδεικνύουν την βαριά ατμόσφαιρα στο Φάληρο... (Βαθμολογία: Παναθηναϊκός 24, ΑΕΚ 18, Βόλος 17, ΠΑΟΚ 15, Ολυμπιακός 14).

Μάλιστα η νίκη του Δικεφάλου θα μπορούσε να έχει έρθει πιο άνετα και δίχως άγχος στο φινάλε, αν ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις δεν έκλεινε τα μάτια σ' αυτό που είδε όλη η Ελλάδα καθώς σε μια ακατανόητη απόφαση, έσπευσε στο VAR και πήρε πίσω ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ κι ενώ το σκορ ήταν 1-2!

Η έκβαση του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ντέρμπι καθώς προτού καλά καλά οι παίκτες βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη. Στο 8' ο Τσαούσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Παπασταθόπουλος αντί να απομακρύνει, πέτυχε αυτογκόλ για το 0-1.

Ο Δικέφαλος δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα που πήρε από νωρίς και ο Ολυμπιακός, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ανέβασε σταδιακά την πίεσή του ανακτώντας και την κατοχή. Δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 37' ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε απ' τα αριστερά και ο Χάμες Ροντρίγκες με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1) σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και πάλι ιδανικά για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 56' πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Ο Λύρατζης κέρδισε κατά κράτος τη μονομαχία με τον Αγκιμπού Καμαρά και πάσαρε ιδανικά προς τον Νάρεϊ, ο οποίος έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Η... ανακάλυψη του Τρεϊμάνις

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Γκάρι Ροντρίγκες έχασε μοναδική ευκαιρία στο επόμενο λεπτό για να ισοφαρίσει καθώς πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση. Απ' την πλευρά του ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ψηλά στο γήπεδο και στο 61' ο Μπα και ο Τζολάκης «γκρέμισαν» τον Ολιβέιρα εντός περιοχής, ο Τρεϊμάνις έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι αλλά στη συνέχεια κλήθηκε απ' τον VAR για να δει τη φάση σε βίντεο. Και για έναν αδιευκρίνιστο λόγο ανάκαλεσε την απόφασή του μολονότι σε όλα τα ριπλέι η παράβαση ήταν οφθαλμοφανής! To σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο twitter είναι χαρακτηριστικό...

Στο 78' ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά του Μπακαμπού που ήταν άστοχη, ενώ στο 88' ο Ελ Αραμπί έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει χάρη στην καίρια παρέμβαση του Σάστρε που απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα (84' Ουί Τζο), Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Γκάρι Ροντρίγκες (71' Βαλμπουενά), Χάμες Ροντρίγκες (71' Ελ Αραμπί), Αγκιμπού Καμαρά (65' Μασούρας), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Τσαούσης (70' Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Κούρτιτς, Ντάντας (90' Σβαμπ), Αουγκούστο (84' Φελίπε Σοάρες), Ελ Καντουρί, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

ΟλυμπιακόςSuperLeagueΠΑΟΚ