Αθλητισμός|23.10.2022 18:00

Super League: Η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νίκαια από 2-0 σε 2-2 κράτησε τον Ιωνικό στην ουρά

Newsroom

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε μεγάλο come back, επέστρεψε απ' το 2-0 και πανηγύρισε σαν... νίκη την ισοπαλία (2-2) που απέσπασε στη Νίκαια απ' τον Ιωνικό. Αντιθέτως, οι Νικαιώτες έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσουν για πρώτη φορά στη σεζόν και παρέμειναν στην ουρά της βαθμολογίας της Super League με μόλις τρεις βαθμούς έπειτα από εννέα αγωνιστικές. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει συγκομιδή πέντε βαθμών, αγνοεί τη νίκη επί πέντε σερί αγωνιστικές έχοντας δύο σερί ισοπαλίες στα τελευταία δύο ματς.

Ο Ιωνικός πραγματοποίησε καταπληκτικό ξεκίνημα στο ματς καθώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με δύο πανέμορφα γκολ. Αρχικά στο 26' ο Λοβέρα με ένα τρομερό βολ πλανέ έξω απ' την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα του Αοσμάν για να σκοράρει με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 31' για το 2-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η προσπάθεια του Εραμούσπε στο 37' βρήκε στο δοκάρι. Ο Αργεντινός αμυντικός πάντως σκόραρε τελικά στο 55' απ' το σημείο του πέναλτι έπειτα από χέρι του Βαλεριάνου για το 2-1.

Το παιχνίδι άνοιξε και ο ΠΑΣ είχε δύο καλές στιγμές με τον Παμλίδη στο 65' και τον Κιάκο στο 64', ενώ ο Ιωνικός απείλησε με τον Μάντζη στο 67'. Στο 83' Βαλεριάνος υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο έδωσε ο Τζήλος έπειτα από έλεγχο της φάσης στο video. Και ο Εραμούσπε ήταν και πάλι εύστοχος απ' την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το 2-2 στο 85'. Μάλιστα ο ΠΑΣ Γιάννινα άγγιξε την ολική ανατροπή στο 89' αλλά ο Μπαλάν αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, την απομάκρυνε! Παράλληλα και ο Ιωνικός απείλησε στο 90' με τον Σεμπά.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα, Φαντιγκά, Αοσμάν (80' Μασάς), Κάνιας, Ελευθεριάδης (59' Σεμπά), Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46' Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75' Μορέιρα), Εραμούσπε, Ριένστρα (46' Τζίμας), Μπαλάν.

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΠΑΣ Γιάννινα