Αθλητισμός|23.10.2022 23:57

Formula 1: Ιστορική 13η νίκη για Φερστάπεν - Ισοφάρισε Μίκαελ Σουμάχερ και Φέτελ - Πρωταθλήτρια η Red Bull

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν σταματά πουθενά. Μολονότι ο Ολλανδός έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1, συνεχίζει ακάθεκτος την καταπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί. Ο πιλότος της Red Bull κυριάρχησε στην πίστα του Όστιν και ισοφάρισε μια ιστορική επίδοση που κατείχαν ο Μίκαελ Σουμάχερ απ' το 2004 και ο Σεμπάστιαν Φέτελ απ' το 2013. Έφτασε τις 13 νίκες σε μια σεζόν, όσες οι δύο θρυλικοί πιλότοι και πλέον έχει την ευκαιρία στους εναπομείναντες αγώνες να τους ξεπεράσει και να μείνει μόνος πρώτος.

Παράλληλα ο Φερστάπεν μαζί με τον Σέρχιο Πέρες οδήγησαν την Red Bull στην κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές για πέμπτη φορά στην ιστορία της Formula 1. Ο τίτλος αλλάζει χέρια για πρώτη φορά μετά το 2014 και τις οχτώ σερί κατακτήσεις της Mercedes. Η Red Bull που είχε τέσσερις σερί τίτλους την περίοδο 2010-2013 με επικεφαλής οδηγό τον Φέτελ, επανέρχεται στην κορυφή.

O Φερστάπεν που έκανε τέλεια εκκίνηση και προσπέρασε στην πρώτη στροφή τον Σάινθ, ο οποίος είχε την pole position, είχε εξαιρετικό ρυθμό και μολονότι είχε ένα καταστροφικό πιτ-στοπ στο φινάλε, κατόρθωσε να ανακάμψει και προσπερνώντας αρχικά τον Λεκλέρκ και στη συνέχεια τον Χάμιλτον, επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην πίστα.

Πίσω απ' τον Φερστάπεν τερμάτισε ο Χάμιλτον ο οποίος έκανε την υπέρβαση, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Λεκλέρκ. Ακολούθησαν στη βαθμολογούμενη δεκάδα οι: Πέρες, Ράσελ, Νόρις, Αλόνσο, Φέτελ, Μάγκνουσεν και Τσουνόντα. Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στο Μεξικό.

Red BullΚάρλος ΣάινθGP ΑμερικήςFormula 1Λιούις ΧάμιλτονΣαρλ ΛεκλέρκΣεμπάστιαν ΦέτελΜίκαελ Σουμάχερ