Αθλητισμός|27.10.2022 11:39

Τσιτσιπάς: «Κανείς δεν μένει μαζί σου για πάντα» - Αινιγματική ανάρτηση μετά το περιστατικό με τον πατέρα του

Newsroom

Μια αινιγματική ανάρτηση έκανε στα social media ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, δημιουργώντας ερωτηματικά στους θαυμαστές του καθώς έρχεται σε συνέχεια των όσων συνέβησαν στον αγώνα με τον Νόβακ, όταν ξέσπασε κατά του πατέρα και προπονητή του.

Μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε τα όσα νιώθει και πολλοί θα μπορούσαν να το συνδέσουν με όσα προηγήθηκαν στην πρεμιέρα του στο Erste Bank Open.

«Κανείς δεν μένει μαζί σου για πάντα, μάθε να επιβιώνεις μόνος» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τενίστας λίγες ώρες μετά με το ξέσπασμα που είχε κατά τη διάρκεια του νικηφόρου αγώνα με τον Νόβακ στο Open της Βιέννης.

Το ξέσπασμα μετά το break

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ κι αφού υπέστη ένα μπρέικ απ' τον αντίπαλό του, ο Έλληνας τενίστας έχασε την ψυχραιμία του και έγινε έξαλλος με τον πατέρα και προπονητή του Απόστολο Τσιτσιπά.

Οι κάμερες «συνέλαβαν» τον Στέφανο Τσιτσιπά, να λέει στον πατέρα του, «είσαι μαλ…» και στη συνέχεια «φύγε», δείχνοντας τα νεύρα που είχε εκείνη τη στιγμή. Ό,τι και να συνέβη μεταξύ των δύο τους, πάντως, ο Έλληνας τενίστας πήρε τελικά το πρώτο σετ και ακολούθως και το δεύτερο επικρατώντας με 2-0 (7-6, 6-2) σε 1 ώρα και 28 λεπτά. Τα δύσκολα, πάντως, αρχίζουν από νωρίς για τον Έλληνα πρωταθλητή, καθώς θα αντιμετωπίσει αύριο (27/10 στις 20.30) τον Μπόρνα Τσόριτς, Νο.27 στον κόσμο.

Αφότου ξεπέρασε τα νεύρα του εξασφάλισε την πρόκριση στη Βιέννη

Τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.5), όμως βγήκε αλώβητος και επικράτησε του 29χρονου Αυστριακού (Νο.155) με 7-6(2), 6-2 σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Τα δύσκολα, πάντως, αρχίζουν από νωρίς, καθώς θα αντιμετωπίσει αύριο (27/10, περίπου στις 20.30) στη φάση των «16» τον Μπόρνα Τσόριτς, Νο.27 στον κόσμο. Στο head to head, μάλιστα, ο Κροάτης προηγείται με 2-1, έχοντας υποχρεώσει τον Στεφ σε δύο σερί οδυνηρές ήττες σε US Open 2020 (τρίτος γύρος) και Σινσινάτι 2022 (τελικός).

Ο Στέφανος είδε τον αντίπαλό να... εμπνέεται από την υποστήριξη του κοινού και να τον ταλαιπωρεί στο πρώτο σετ, όπου ήταν εμφανή και τα νεύρα του 24χρονου τενίστα. Έμεινε, ωστόσο, όρθιος στο τάι μπρέικ και στη συνέχεια απλά... έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!

Μετά από τρία χαμένα μπρέικ πόιντ στο μαραθώνιο δεύτερο γκέιμ του πρώτου σετ, ο Στεφ είχε ένα γεμάτο λάθη service game στο 3-3, που είχε ως αποτέλεσμα το μπρέικ του Νόβακ. Ο Αυστριακός, όμως, δεν άντεξε την πίεση στο επόμενο γκέιμ και ο Τσιτσιπάς είχε την άμεση απάντηση, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

προπονητήςΣτέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώραπατέραςΤένις