Αθλητισμός|22.02.2019 00:00

Europa League: «Πάγωσε» στο Κίεβο ο Ολυμπιακός

Newsroom

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο Κίεβο με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου. Η ήττα των Ερυθρόλευκων είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχεια του Europa League.

O Oλυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς φρεσκάδα, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς ένταση και ρυθμό υποτάχθηκαν στη μοίρα τους.

Στην πρώτη τελική των Ουκρανών, έγιναν διαδοχικά λάθη από την άμυνα του Ολυμπιακού και δέχθηκε πολύ φθηνά το 1-0. Αρχικά χάθηκε η μπάλα από τον Μεριά που πιέστηκε από τον Σολ. Η μπάλα γύρισε, ο Τοροσίδης έδιωξε με τακουνάκι για να προκύψει νέα σέντρα από αριστερά -του Μικολένκο- και να σκοράρει ο Σολ που είχε κλέψει λίγο νωρίτερα, στο πρώτο δοκάρι με τον Σισέ να καλύπτει το οφσάιντ. Κι όλα αυτά σε ένα χρονικό σημείο που οι παίκτες του Μαρτίνς έδειχναν να έχουν υπό πλήρη έλεγχο τον αγώνα και να κρατούν χαμηλά τον ρυθμό. Γενικά, το αμυντικό δίδυμο, απόντος του Βούκοβιτς και με τον Σισέ σε ρόλο αριστερού στόπερ δεν ενέπνευσε σιγουριά.

Η ουσία είναι πως παρότι ήθελαν γκολ, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν υποψία φάσης, λόγω αδυναμίας στην τελική πάσα, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, πάλι με τον σκόρερ του πρώτου γκολ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε γρήγορη επέμβαση στο παιχνίδι, με την είσοδο του Γιώργου Μασούρα από το 46' αντί του Ζιλ Ντίας που έμεινε στα ρηχά. Ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου πέρασε αριστερά με τον Ποντένσε να μετακινείται δεξιά. Από το κεφάλι του προήλθε και η πρώτη “τελική” του Ολυμπιακού στο 50' έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη. Σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, πάντως, έχασαν στο 75' ο Χασάν έπειτα από γύρισμα του Μασούρα και ο Γκερέρο στο 86', στο διάστημα που άσκησαν πίεσαν οι “ερυθρόλευκοι”.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μπόικο, Βέρμπιτς (90+2' Ρουσούν), Σεπέλιεβ, Σολ (90+2' Αλιμπέκοβ), Σαπαρένκο (76' Γκάρμας), Τσιχάνκοβ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοβ, Κετζιόρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65' Νάτχο), Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46' Μασούρας), Φορτούνης (65' Γκερέρο), Χάσαν.

Europa LeagueΟλυμπιακόςΝτινάμο Κιέβου