Champions League: Πανηγυρικά πρώτη με 5άρα η Ρεάλ Μαδρίτης - Στους 16 και η Λειψία
NewsroomΜε πανηγυρικό τρόπο σφράγισε την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένχες ήταν καταιγιστικοί και σάρωσαν με 5-1 τη Σέλτικ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που είχαν εξαρχής στον όμιλο.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς στο 6', ενώ με νέο πέναλτι του Ροντρίγκο στο 21' πέτυχαν το 2-0. Ο Κουρτουά απέκρουσε το τρίτο πέναλτι στο ματς σε εκτέλεση του Γιουράνοβιτς στο 35', ενώ ο Ασένσιο στο 51', ο Βινίσιους στο 61' και ο Βαλβέρδε στο 71' διαμόρφωσαν το 5-0 που έστειλε τη Ρεάλ στους 16 ως ισχυρή και τη Σέλτικ (που διαμόρφωσε το τελικό 5-1 με τον Ζότα στο 84') εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με μόλις δύο βαθμούς.
Στο άλλο ματς του ομίλου, που είχε χαρακτήρα τελικού μεταξύ της Σαχτάρ και της Λειψίας, η γερμανική ομάδα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο με 0-4 και έκλεισε θέση στους 16 του Champions League. Αντιθέτως, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν στο Europa League. Ο Ενκουνκού στο 10', ο Αντρέ Σίλβα στο 50', ο Σζομποζσλάι στο 62' και ο Όλμο στο 68' διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 0-4.
Βαθμολογία
- Ρεάλ Μαδρίτης 13
- Λειψία 12
- Σαχτάρ 6
- Σέλτικ 2
- Αγγελική Νικολούλη στο ethnos.gr: «Αν άφηνα τον φόβο να με σταματήσει, τότε θα είχε νικήσει το σκοτάδι»
- Δεν κάνουν πίσω Τραμπ και Ισραήλ: Οι ΗΠΑ «έκαναν χάρη στον πλανήτη χτυπώντας το Ιράν» - Συναγερμός στη Βηρυτό για ισραηλινό χτύπημα
- Ράλι ανόδου στις τιμές πετρελαίου: Σε τροχιά ιστορικού υψηλού λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
- Aσημένιος o Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης