Αθλητισμός|07.11.2022 21:30

H αποστολή της Βραζιλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ - Χωρίς Φιρμίνο αλλά με τον 39χρονο Ντάνι Άλβες!

Newsroom

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε, δήλωνε προ ημερών ότι έχασε τον ύπνο του κι ότι ξυπνούσε στη διάρκεια της νύχτας απ' το άγχος του για την επιλογή της αποστολής της Σελεσάο για το Μουντιάλ του Κατάρ. Η ώρα της κρίσης έφτασε και ο έμπειρος κόουτς σε επίσημη ανακοίνωση που μεταδόθηκε live απ' τα τηλεοπτικά δίκτυα, έκανε γνωστούς τους 26 παίκτες που θα ταξιδέψουν μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επτά ημέρες προτού λήξει η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA για τη δήλωση των ρόστερ, ο Τίτε, έδωσε στη δημοσιότητα τους εκλεκτούς μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο 39χρονος Ντάνι Άλβες ο οποίος αγωνίζεται στη μεξικανική Πούμας, όχι όμως και ο φορμαρισμένος Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ

Δεδομένου ότι βρίσκεται στη δύση της καριέρα του και παρά το γεγονός ότι δεν αποδίδει και το καλύτερο ποδόσφαιρο, ο Τίτε επέλεξε τον Άλβες καθώς έιναι μια ηγετική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια. Παράλληλα, έσπασε κι ένα ρεκόρ που κρατάει από παλιά καθώς στα 39 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που καλείται στην Εθνική Βραζιλίας για Μουντιάλ. Πήρε το ρεκόρ του θρυλικού Ντζάλμα Σάντος, ο οποίος στα 37 του κλήθηκε για το Μουντιάλ του 1966 στην Αγγλία. 

Από τους 26 Βραζιλιάνους που κλήθηκαν, η πλειονότητα παίζει στην Premier League, ενώ μόλις τρεις αγωνίζονται στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα: ο τρίτος τερματοφύλακας Γουεβέρτον (Παλμέιρας), ο μέσος Έβερτον Ριμπέιρο της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής, Φλαμένγκο, και ο συμπαίκτης του Πέντρο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Copa Libertadores. Αντιθέτως, εκτός λίστας έμεινε ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, ο λεγόμενος Γκαμπιγκόλ.

Η Βραζιλία βρίσκεται στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ μαζί με Σερβία, Ελβετία και Καμερούν.

Η αποστολή της Βραζιλίας

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Γουεβέρτον (Παλμέιρας)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Πούμας), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Μαρκίνιος (Παρί), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ), Μπρέμερ (Γιουβέντους), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

ΜΕΣΟΙ

Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Νεϊμάρ (Παρί), Βινίσιους (Ρεάλ), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ροντρίγκο (Ρεάλ), Γκαμπριέλ Ζεζούς (Άρσεναλ), Ρισάρλιζον (Τότεναμ), Πέντρο (Φλαμένγκο), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ)

Παγκόσμιο κύπελλοΕθνική ΒραζιλίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022ΚατάρΜουντιάλΜουντιάλ 2022