Αθλητισμός|08.11.2022 21:25

Σοκαριστικό νοκ άουτ σε αγώνα μποξ - Σε τεχνητό κώμα ο πυγμάχος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Newsroom

Σε τεχνητό κώμα τέθηκε ο πυγμάχος Άιντος Γιερμποσινούλι (Aidos Yerbossynuly) έπειτα από πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε στον αγώνα με τον Ντέιβιντ Μορέλ για την κατηγορία των μεσαίων βαρών που έγινε στο Premier Boxing Champions(PBC) στη Μινεάπολη. Ο Καζάκος μποξέρ τέθηκε νοκ άουτ στον 12ο γύρο απ' τον Κουβανό αντίπαλό του έπειτα από δύο πανίσχυρες γροθιές.

Ο Γιερμοσινούλι, ο οποίος έπεσε στο καναβάτσο, σηκώθηκε και θέλησε να συνεχίσει μολονότι ο διαιτητής είχε κάνει ήδη σήμα για τη διακοπή του αγώνα. Αμέσως μετά όμως, έδειξε να ζαλίζεται και να χάνει τις αισθήσεις του. Μάλιστα, τον συγκράτησαν για να μην πέσει στο έδαφος τόσο ο διαιτητής του αγώνα όσο και ο Μορέλ, ο οποίος έσπευσε να τον πάρει αγκαλιά.

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και ο  30χρονος πρωταθλητής απ' το Καζακστάν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Πλέον βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και όπως φανέρωσε ο Εμάνουελ Σαβόι, ένας εκ των προπονητών του, η κατάστασή του είναι κρίσιμη. «Από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, δεν μπορούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες, αλλά ζητάμε από την πυγμαχική κοινότητα να τον έχει στις σκέψεις και τις προσευχές της».

Παράλληλα όμως πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμος για τη διακοπή του αγώνα νωρίτερα, καθώς ο αθλητής του δεχόταν πολλά χτυπήματα, αλλά ο Γιερμποσινούλι δεν τον άφησε να ρίξει τη λευκή πετσέτα, ενώ και ο προπονητής του έκρινε ότι μπορούσε να συνεχίσει. «Στην πραγματικότητα είχα την πετσέτα στο χέρι μου. Ο Aidos ήθελε να συνεχίσει. Ο προπονητής του ήθελε να συνεχίσει. Τον αξιολόγησε και έκρινε ότι μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.

πυγμαχία