Αθλητισμός|09.11.2022 00:27

Σπουδαία νίκη της Μπαρτσελόνα με ανατροπή και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λεβαντόβσκι!

Newsroom

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε απ' την έδρα της Οσασούνα η Μπαρτσελόνα. Οι Μπλαουγκράνα μολονότι βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς αλλά και να παίζουν με παίκτη λιγότερο για περισσότερη από μία ώρα, κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη με ανατροπή, ανοίγοντας τη διαφορά στο +5 απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει ένα ματς λιγότερο στη La Liga

Η Οσασούνα αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6' με τον Νταβίντ Γκαρσία. Μάλιστα, η αποστολή των Μπλαουγκράνα έγινε ακόμα πιο δύσκολη μετά το 31' καθώς ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Κόκκινη αντίκρισε στο τέλος του ημιχρόνου και ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της Μπάρτσα.

Στο β' ημίχρονο ωστόσο άρχισε η αντεπίθεση για την ομάδα του Τσάβι, που ισοφάρισε σε 1-1 -παρά το αριθμητικό μειονέκτημα- με τον Πέδρι στο 48'. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 85' με έξυπνη κεφαλιά του Ραφίνια μετά από καταπληκτική μπαλιά του Φρένκι Ντε Γιονγκ. Χρειάστηκε όμως και μια σωτήρια επέμβαση του Γκάβι στο 92' για να πανηγυρίσει το τρίποντο η Μπαρτσελόνα.

Προηγουμένως, η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τη Βαγιαδολίδ στο «Σαν Μαμές», όπου νίκησε άνετα με 3-0 και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση φτάνοντας Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπέτις, με παιχνίδι περισσότερο. Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσαν συνέχεια στην πολύ καλή πορεία τους και παραμένουν σταθερά σε τροχιά τετράδας.

Στο άλλο ματς που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής, η Τζιρόνα πέρασε με ανατροπή από το «Μαρτίνεθ Βαλέρο» νικώντας 2-1 τη γηπεδούχο Έλτσε, που με συγκομιδή μόλις 4 βαθμών φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.

ΟσασούναLa LigaΜπαρτσελόνα