Αθλητισμός|13.11.2022 17:55

Από πεντάρα σε τεσσάρα ο Άρης! Επιβλητικό πέρασμα απ' την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα

Newsroom

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και χαμογέλασε στο φινάλε του α' γύρου της Super League. Οι Κίτρινοι επικράτησαν 0-4 στους Ζωσιμάδες και σε συνέχεια του επιβλητικού 5-0 επί της Λαμίας την προηγούμενη αγωνιστική, δείχνουν σημάδια ανάκαμψης μετά από μια περίοδο προβληματισμού, μέτριων εμφανίσεων και αρνητικών αποτελεσμάτων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε μια ελαφρά υπεροχή είχε κάποιες απειλητικές προσπάθειες αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει το γκολ, όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα με αποτέλεσμα να τελειώσουν χωρίς τέρματα το πρώτο 45λεπτο. Μια απ' τα ίδια είχε και το δεύτερο ημίχρονο μέχρι που η λύση δόθηκε απ' την άσπρη βούλα. Ο Οντουμπάγιο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπιλμπάο, ο έλεγχος του VAR συμφώνησε με τον διαιτητή και ο Φαμπιάνο άνοιξε το σκορ στο 60' για τους Κίτρινους.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφυπνίστηκε μετά το γκολ που δέχθηκε και έψαξε το γκολ. Πίεσε αρκετά τον Άρη, δημιούργησε συνθήκες για να ισοφαρίσει με τον Σόρια στο 74', τον Μορέιρα αμέσως μετά, τον Τζίμα στο 75' και τον Μπαλάν. Η άμυνα του Άρη στάθηκε όρθια και με ένα δίλεπτο ξέσπασμα επιθετικά τελείωσε το ματς.

Στο 79' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα, ο Νταμπό πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ενκουλού τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Άρη σκόραρε για τρίτη φορά. Στο 81' και πάλι ο Οντουμπάγιο έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασίου τον σταμάτησε αλλά ο Εραμούσπε, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-3. Το τελικό σκορ (0-4) διαμορφώθηκε στο 92' με πλασέ του Πάλμα απ' το ύψος του πέναλτι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης (64' Ροσέρο), Σόρια, Μπιλμπάο, Πήλιος, Παμλίδης (87' Φοφανά), Μορέιρα, Μπάλαν, Τζίμας (87' Τσίρης).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο (92' Σγουρός), Μάνου Γκαρθία (73' Νταμπό), Πάλμα, Καμάτσο (46' Οντουμπάγιο), Ζερβινιό (79' Γκρέι).

SuperLeagueειδήσεις τώραΑρηςΠΑΣ Γιάννινα