Αθλητισμός|23.02.2019 10:03

Ρεαλ Μαδρίτης: Μόντριτς για πάντα, Αζάρ για... αργότερα

Αλέξανδρος Λοθάνο

H σεζόν του ήταν ονειρική, σε ατοµικό και οµαδικό επίπεδο. Κατέκτησε το Champions League µε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τρίτη διαδοχική φορά, οδήγησε την Εθνική Κροατίας µέχρι τον τελικό του Παγκοσµίου Κυπέλλου, έσπασε το δίπολο Κριστιάνο Ρονάλντο - Λιονέλ Μέσσι στη «Χρυσή Μπάλα» και έτυχε καθολικής αναγνώρισης ως ο καλύτερος παίκτης του κόσµου για το 2018.

Ο Λούκα Μόντριτς σκέφτηκε σοβαρά να ολοκληρώσει αυτήν τη «γεµάτη» σεζόν µε µια µεταγραφή που θα αβγάτιζε ακόµα περισσότερο τον τραπεζικό λογαριασµό του. Μετά τη µετακίνηση του «CR7» στη Γιουβέντους, ο 33χρονος Κροάτης ένιωσε κολακευµένος από το έντονο ενδιαφέρον της Ιντερ και την ιδέα να παίξει σε ακόµα ένα µεγάλο πρωτάθληµα, µετά το αγγλικό και το ισπανικό.

Εντέλει, όµως, δεν ενέδωσε. Η οικογένειά του είναι ευτυχισµένη στη Μαδρίτη και ο ίδιος θέλει να συνδέσει την υπόλοιπη καριέρα του µε τη «Βασίλισσα», στην οποία αγωνίζεται µε µεγάλη επιτυχία από το 2012, όπου έφτασε διά χειρός Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Μόντριτς είναι το σηµείο αναφοράς της Ρεάλ, ο σύλλογος το γνωρίζει καλά αυτό και οι δύο πλευρές συµφώνησαν στην επέκταση του συµβολαίου έως το 2021, όταν ο Λούκα θα είναι πλέον 36 ετών. Οι ετήσιες απολαβές διαµορφώθηκαν ανάλογα και δεν αποκλείεται, µετά το τέλος της αγωνιστικής καριέρας του, να παραµείνει στο «Σαντιάγο Μπερναµπέου», από άλλο πόστο πλέον. Οπως, άλλωστε, έχει δηλώσει ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ, «ο Μόντριτς αντιπροσωπεύει το ταλέντο και τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης».

«Μπλόκο στον Αζάρ»

Ενας από τους µεγάλους στόχους της Ρεάλ για την επόµενη µεταγραφική περίοδο ήταν ο Εντέν Αζάρ. Οι Μαδριλένοι και ο Βέλγος, όµως, ενδέχεται να χρειαστεί να περιµένουν, ώστε το φλερτ να γίνει γάµος. Η Τσέλσι τιµωρήθηκε από τη FIFA µε µεταγραφικό εµπάργκο δύο παραθύρων, λόγω παραβίασης κανονισµών σχετικά µε την απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών. Οι «Μπλε» δεν µπορούν, προς το παρόν, να αποκτήσουν παίκτες το επόµενο καλοκαίρι και τον χειµώνα του 2020. Αυτό σηµαίνει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια παραχώρησης του Αζάρ, γιατί δεν µπορεί να καλυφθεί το κενό του. Η Τσέλσι, πάντως, αναµένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ώστε τουλάχιστον το εµπάργκο να µετατεθεί κατά ένα εξάµηνο, ώστε να µπορεί αυτό το καλοκαίρι να κινηθεί χωρίς πρόβληµα στο µεταγραφικό παζάρι.

Λούκα ΜόντριτςΡεαλ ΜαδρίτηςΈντεν Αζάρ