Αθλητισμός|20.11.2022 16:54

Formula 1: Θρίαμβος Φερστάπεν και ιστορική 15η νίκη - Τέλος εποχής για τον θρυλικό Φέτελ

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσε πανηγυρικά μια φανταστική χρονιά για τον ίδιο και τη Red Bull κατακτώντας τη νίκη στον τελευταίο αγώνα για το 2022 που έγινε στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν κυρίαρχος στην πίστα απ' την αρχή μέχρι και το τέλος πανηγυρίζοντας τη 15η νίκη του στη σεζόν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1.

Αν πάντως θα θυμόμαστε για κάτι αυτό το γκραν πρι είναι αναμφισβήτητα διότι ήταν το τελευταίο στη μεγάλη καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ. Έπειτα από 300 αγώνες, 122 πόντιουμ, 53 νίκες και φυσικά τέσσερα σερί παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Γερμανός πιλότος αποχωρεί απ' τη Formula 1. Και μάλιστα κατάφερε να πάρει κι έναν βαθμό καθώς τερμάτισε στη δέκατη θέση.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, εκεί όπου ο Σαρλ Λεκλέρκ και η Ferrari χαμογέλασαν, έστω και στο φινάλε, πετυχαίνοντας μια στρατηγική νίκη επί της Red Bull καθώς ο Σέρχιο Πέρες έμεινε στην τρίτη θέση, τόσο του αγώνα όσο και της γενικής βαθμολογίας.

Αναλυτικά η βαθμολογούμενη 10άδα έχει ως εξής: Φερστάπεν, Λεκλέρκ, Πέρες, Σάινθ, Ράσελ, Νόρις, Οκόν, Στρολ, Ρικιάρντο, Φέτελ.

H τελική κατάταξη των οδηγών

Η τελική κατάταξη των κατασκευαστών

Σεμπάστιαν ΦέτελFerrariΣαρλ ΛεκλέρκΜαξ ΦερστάπενFormula 1GP Αμπού ΝτάμπιΣέρχιο Πέρες