Αθλητισμός|21.11.2022 08:29

Μουντιάλ 2022: Σκηνές χάους - Χιλιάδες έσπρωχναν κόσμο και αστυνομικούς για μία μπύρα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σκηνές πανικού και χάους επικράτησαν την πρώτη μέρα του Μουντιάλ, στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στην Ντόχα για τους οπαδούς. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπρωχναν αστυνομικούς για να περάσουν.

Ειδικότερα, οι οπαδοί προσπαθούσαν να χωρέσουν στον εν λόγω χώρο που φιλοξενεί μεγάλη οθόνη και όπου μπορούσαν να αγοράσουν μία μπύρα και διάφορα σνακ, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Την είσοδο του χώρου φυλούσαν αστυνομικοί με ασπίδες και ρόπαλα.

Τελικά, κατάφεραν να τους περάσουν ελάχιστοι με προτεραιότητα και κυρίως έγκυες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να πεθάνει κόσμος», ανέφερε κάποιος που βρέθηκε στο σημείο. «Γέροι, γυναίκες, δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιο πλήθος. Δόξα τω Θεώ, είμαι ψηλός και μπορώ να αναπνεύσω. Αλλά είδα παιδιά και φώναξα "πάρτε τα αγκαλιά, δεν μπορούν να πάρουν ανάσα"».

Όπως πρόσθεσε, είδε κάποιους να σπρώχνουν και γυναίκες να κλαίνε. «Η οικογένειά μου είναι μέσα. Δεν μπορώ να μπω να τους βρω», δήλωσε έπειτα.

Άλλος που βρέθηκε στο σημείο του χάους παρομοίασε την κατάσταση με τις συνθήκες που επικράτησαν σε νυχτερινό κέντρο της Νότιας Κορέας πριν από μερικές βδομάδες, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι. «Δεν μπορείς να πας ούτε μπρος ούτε πίσω» τόνισε.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπήρξαν τραυματισμοί ή αν έγιναν συλλήψεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Guardian, το Fan Zone γέμισε με 80.000 οπαδούς, δηλαδή αριθμό διπλάσιο από όσους μπορεί να φιλοξενήσει.

Κατάρειδήσεις τώραΜουντιάλ 2022ΝτόχαΜουντιάλχάος