Αθλητισμός|23.02.2019 22:08

Παναθηναϊκός: «Πληγωμένος» για το διπλό 5άδας στη Ν. Σμύρνη

Κώστας Γουλής

Οι απουσίες, γνωστές και δεδομένες εδώ και μέρες (τραυματίες οι Ινσούα, Κουλιμπαλί, τιμωρημένος ο Γιόχανσον), ωστόσο το κυριακάτικο (24/2) παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη (3 μ.μ., Novasports 1HD) είναι «must win» για τον Παναθηναϊκό, στη μάχη για την είσοδό του στην πεντάδα και το «σβήσιμο» της ευρωπαϊκής ποινής.

Με τη διαφορά απ’ τον Άρη να έχει μειωθεί πλέον στο -2, το «τριφύλλι» καλείται να βρει το 4ο «διπλό» του στο πρωτάθλημα, στην πιο καθοριστική στροφή του β’ γύρου. Περιμένοντας λίγες ώρες αργότερα, μία πιθανή νέα απώλεια βαθμών του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για να ξαναμπεί στα «ευρωπαϊκά εισιτήρια».

Ο Γιώργος Δώνης ολοκλήρωσε την προετοιμασία των «πράσινων» χωρίς επιπλέον ζητήματα και υπολογίζει κανονικά και στον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος θα φορέσει εκ νέου την ειδική μάσκα λόγω του κατάγματος στη μύτη.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο 49χρονος τεχνικός δείχνει να κατασταλάζει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Πούγγουρα δεξιό μπακ και τον Αλτμαν σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον Μακέντα. Τον πρώτο λόγο για το βασικό σχήμα έχουν οι Διούδης – Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης – Κουρμπέλης, Κάτσε – Χατζηγιοβάνης, Άλτμαν, Μπουζούκης – Μακέντα.

Την 18μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Δώνης μετά την προπόνηση συμπληρώνουν οι Ξενόπουλος, Οικονόμου, Στάικος, Χρ. Δώνης, Μουνιέ, Βέργος, Καμπετσής.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Εμάνουελ ΙνσούαSuper League 1ΠαναθηναϊκόςΔημήτρης Κουρμπέλης