Αθλητισμός|22.11.2022 19:19

Τρέλα στη Σαουδική Αραβία μετά τον ιστορικό θρίαμβο επί της Αργεντινής - Βγήκαν στους δρόμους οι Σαουδάραβες, κήρυξε αργία ο βασιλιάς!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ο ιστορικός θρίαμβος της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2022 έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσμιασμού στους Σαουδάραβες, οι οποίοι βιώνουν μοναδικές στιγμές χαράς. Το ποδόσφαιρο άλλωστε σπάνια έχει δώσει αφορμές στη Σαουδική Αραβία για να γιορτάσει. Τούτη τη φορά όμως οι παίκτες του Γάλλου κόουτς Ερβέ Ρενάρ, έκαναν περήφανο όχι μόνο ένα ολόκληρο έθνος αλλά συνολικά και τον αραβικό κόσμο καθώς σε πολλές αραβικές χώρες η νίκη επί των Αργεντινών πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Με τη λήξη του αγώνα στο στάδιο Lusail οι Σαουδάραβες οπαδοί έστησαν πάρτι, όπου πανηγύρισαν μαζί με τους «ήρωες» που κατατρόπωσαν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του. Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στις εξέδρες και τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Η γιορτή συνεχίστηκε έξω απ' το στάδιο όπου ξεχύθηκαν οι Σαουδάραβες, ενώ το ίδιο έγινε και σε ολόκληρη την επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας, όπου ο κόσμος βγήκε για να πανηγυρίσει.

Τρολάρισμα σε Μέσι με πανηγυρισμό αλά Κριστιάνο

Μια ομάδα Σαουδαράβων θέλησε μάλιστα να τρολάρει τον Μέσι κάνοντας ομαδικά τον περίφημο πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί απ' άκρη σ' άκρη της Σαουδικής Αραβίας, όπου μέχρι και πόρτες ξηλώθηκαν!

Έντονα πανηγύρισε τον θρίαμβο και η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, που μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει σε κοινό φάκελο με την Ελλάδα και την Αίγυπτο το Μουντιάλ του 2030!

Αργία στη Σαουδική Αραβία

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Μοχαμάντ Μπιν Σαλμάν, κήρυξε αργία την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου προκειμένου ο λαός να γιορτάσει τη μεγάλη νίκη. «Η Τετάρτη θα είναι ημέρα αργίας για όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά το Saudi Press Agency.

Γιορτή στον αραβικό κόσμο

Την ίδια στιγμή σε διάφορες αραβικές χώρες, όπως στην Παλαιστίνη και την Αίγυπτο, η νίκη της Σαουδικής Αραβίας γιορτάστηκε με έντονους πανηγυρισμούς.

Μέχρι και στο Πακιστάν γιορτάστηκε ο θρίαμβος των Σαουδαράβων...