Αθλητισμός|30.11.2022 16:30

Ο ΠΑΟΚ «τελείωσε» τον Τζουλάκη απ' την ακρόαση στην ΕΕΑ - Αναβολή για τις 9 Δεκεμβρίου

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ «τελείωσε» τον Νίκο Τζουλάκη από την ακρόαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αν και αρχικά o ίδιος έμοιαζε ανένδοτος για λόγους αξιοπρέπειας. Εν τέλει όμως απέχει για λόγους ευθιξίας. Αποφασίστηκε η αναβολή για τις 9/12, οπότε θα προεδρεύσει ο αναπληρωτής του κ.Τζουλάκη.

Εξαρχής πάντως ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι στο... γκάζι, ζητώντας την αποχή του προέδρου της ΕΕΑ, Νίκου Τζουλάκη, από την ακρόαση δεδομένου του παρελθόντος που «κουβαλά» ο κουμπάρος του Λευτέρη Αυγενάκη και επικεφαλής μιας επιτροπής, η οποία προσπάθησε να στήσει τον ΠΑΟΚ στον τοίχο και να τον καταδικάσει στην περιβόητη υπόθεση της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που όμως κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος από το CAS.

Ο ΠΑΟΚ έθεσε ξεκάθαρο θέμα μεροληψίας προτάσσοντας τις δύο υποθέσεις που φέρουν την υπογραφή Τζουλάκη: πρώτον, το φιάσκο της πολυϊδιοκτησίας και δεύτερον, την κατάφορη καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων στο περιβόητο δελτίο Τύπου της Επιτροπής.

Το αίτημα αποχής ήταν επί της ουσίας μια πρώτη σύσταση από πλευράς ΠΑΟΚ, κάνοντας σαφές πως σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε αίτημα εξαίρεσης του κουμπάρου του Αυγενάκη.

Ο Νίκος Τζουλάκης, είτε με ψυχρό μυαλό, είτε υπό την πίεση των άλλων μελών (τους οποίους έφερε σε εξαιρετική δύσκολη θέση), αποφάσισε να απέχει. Στην αρχή πάντως, ο πρέοδρος της Επιτροπής δήλωνε πως «για λόγους αξιοπρέπειας δεν μπορεί να απέχει». Ωστόσο, μετά την επανέναρξη της διαδικασίας «για λόγους ευθιξίας» και διαφωνώντας ρητώς με όσα του καταλογίζει ο ΠΑΟΚ, υποστήριξε μισή ώρα αργότερα πως εν τέλει θα απέχει.

Η εκδίκαση πήρε αναβολή για τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε νέος πρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Κουμπής, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Νίκο Τζουλάκη. Προφανώς το θέμα δεν έχει κλείσει για τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει καθώς θα τον φέρει αντιμέτωπο με μία γνώριμη -σε εκείνον- επιτροπή...

ΠΑΟΚΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού