Αθλητισμός|02.12.2022 12:57

Μουντιάλ 2022: Βγαίνουν τα τελευταία εισιτήρια για τους 16 στον 7ο και 8ο όμιλο - Όλα τα σενάρια για την πρόκριση

Newsroom

Ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2022 καθώς το απόγευμα (17.00) και το βράδυ (21.00) της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου θα σφραγιστούν και τα τελευταία εισιτήρια για τους 16. Ακόμα και η Βραζιλία με την Πορτογαλία έχουν φύγει για τα νοκ άουτ, εκκρεμεί όμως η θέση τους, αν και έχουν το πρώτο λόγο για την πρωτιά στον 7ο και τον 8ο όμιλο, αντιστοίχως. Την ίδια στιγμή θα γίνει μεγάλη μάχη και για τα άλλα δυο εισιτήρια που θα ολοκληρώσουν τα ζευγάρια της 16άδας στο Κατάρ.

Η αυλαία της ημέρας ανοίγει στις 17.00 με τα δύο παιχνίδια του 8ου ομίλου: Γκάνα - Ουρουγουάη και Ν. Κορέα - Πορτογαλία και κλείνει στις 21.00 με τα δύο παιχνίδια του 7ου ομίλου: Βραζιλία - Καμερούν και Σερβία - Ελβετία. Και όλοι έχουν δικαιώμα στο όνειρο...

Στις διασταυρώσεις ο πρώτος του 7ου ομίλου θα παίξει με τον δεύτερο του 8ου και αντιστοίχως ο πρώτους του 8ου με τον δεύτερο του 7ου.

8ος όμιλος

  • 17.00 Γκάνα - Ουρουγουάη / ΑΝΤ1
  • 17.00 Ν. Κορέα - Πορτογαλία / antenna.gr και ΑΝΤ1+

Βαθμολογία

  1. Πορτογάλια 6 (5-2)
  2. Γκάνα 3 (5-5)
  3. Ν. Κορέα 1 (2-3) 
  4. Ουρουγουάη 1 (0-2)

Τι χρειάζεται η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία βρίσκεται ήδη στους 16 και απλά θέλει να τερματίσει πρώτη στον όμιλο για να παραμείνει στην πιο βατή πλευρά του ταμπλό που θα τη στείλει αρχικά στον δεύτερο του 7ου ομίλου και αργότερα στον προημιτελικό στον νικητή του ζευγαριού Ισπανία - Μαρόκο. Με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στη Νότια Κορέα είναι δεδομένα πρώτη, ενώ μπορεί να προκριθεί ως πρώτη ακόμα και σε ήττα, εφόσον η Γκάνα κερδίσει μεν την Ουρουγουάη αλλά δεν καλύψει το χάντικαπ των τριών γκολ στη διαφορά τερμάτων με τους Πορτογάλους (η Γκάνα έχει 0 και η Πορτογαλία +3).

Τι χρειάζεται η Γκάνα

Βρίσκεται στους +2 βαθμούς απ' την Ουρουγουάη και τη Ν. Κορέα και σε περίτωση νίκης επί των Ουρουγουανών εξασφαλίζει την πρόκριση. Σε ισοπαλία, επίσης θα ευνοηθεί, εφόσον όμως νικήσει η Πορτογαλία την Ν. Κορέα. Αν πάντως οι Κορεάτες επικρατήσουν της Πορτογαλίας με δύο γκολ διαφορά (καλύπτοντας το χάντικαπ του ενός γκολ που έχουν μεταξύ τους) και η Γκάνα μείνει στην ισοπαλία τότε οι Αφρικανοί θα αποκλειστούν. Με νίκη της Κορέας με ένα γκολ διαφορά και ισοπαλία της Γκάνας, η πρόκριση θα καθοριστεί απ' την καλύτερη επίθεση, όπου αυτή τη στιγμή υπερτερούν οι Γκανέζοι. Φυσικά αν νικήσουν οι Ουρουγουανοί, η Γκάνα αποκλείεται απ' το τουρνουά.

Τι χρειάζεται η Νότια Κορέα

Για να ελπίζει σε πρόκριση η Ν. Κορέα θέλει οπωσδήποτε νίκη επί της Πορτογαλίας (δεν της κάνει η ισοπαλία).Παράλληλα όμως επιζητεί και άλλα πράγματα: Δεν θέλει νίκη της Γκάνας αλλά και στην ισοπαλία αυτή τη στιγμή υστερεί στη διαφορά τερμάτων, άρα θα πρέπει να καλύψει το -1 που έχει απ' τους Γκανέζους στα γκολ. Άρα θέλει νίκη με +2 γκολ επί της Πορτογαλίας διότι στο +1 γκολ η διαφορά τερμάτων θα είναι στο 0 κι εκεί η Γκάνα υπερτερεί στο επόμενο κριτήριο που είναι τα γκολ υπέρ. Ακόμα και η νίκη της Ουρουγουάης όμως θα πρέπει να είναι υπό προϋποθέσεις και να μην φέρει τους Νοτιοαμερικάνους σε καλύτερη θέση στη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Κορέα είναι στο -1 και η Ουρουγουάη στο -2.

Τι χρειάζεται η Ουρουγουάη

Αποκλειστικά και μόνο η νίκη κάνει στην Ουρουγουάη στο ματς με την Γκάνα και παράλληλα θέλει γκέλα της Νότιας Κορέας. Εφόσον νικήσουν τόσο οι Ουρουγουανοί όσο και οι Νοτιοκορεάτες όλα θα κριθούν στη διαφορά των γκολ καθώς θα ισοβαθμίσουν στους 4 βαθμούς.

7ος όμιλος

  • 21.00 Καμερούν - Βραζιλία / ΑΝΤ 1
  • 21.00 Σερβία - Ελβετία / antenna.gr και ΑΝΤ1+

Βαθμολογία

  1. Bραζιλία 6 (3-0)
  2. Ελβετία 3 (1-1) 
  3. Καμερούν 1 (3-4)
  4. Σερβία 1 (3-5)

Τι χρειάζεται η Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι πρώτη, αήττητη, δίχως να δεχτεί γκολ κι έχει αγκαλιάσει την πρώτη θέση. Με νίκη επί του Καμερούν κάνει το απόλυτο, με ισοπαλία επίσης τερματίζει στην κορυφή, ενώ ακόμα και με ήττα είναι πιθανό να μείνει πρώτη. Κι αυτό διότι πέραν της ήττας απ' το Καμερούν θα πρέπει να κερδίσει και η Ελβετία τη Σερβία καλύπτοντας τη διαφορά τερμάτων που υπάρχει με τους Βραζιλιάνους οι οποίοι βρίσκονται στο 3-0.

Τι χρειάζεται η Ελβετία

Οι Ελβετοί προκρίνονται στους 16 εφόσον νικήσουν τους Σέρβους. Θα περάσουν ακόμα και σε ισοπαλία με τη Σερβία, εφόσον το Καμερούν δεν νικήσει τη Βραζιλία.  Αν όμως νικήσουν οι Καμερουνέζοι και η Ελβετία αναδειχθεί ισόπαλη θα περάσει το Καμερούν κατά πάσα πιθανότητα καθώς νικώντας τη Βραζιλία (έστω και με ένα γκολ διαφορά) θα φτάσει τουλάχιστον στο 0 τη διαφορά τερμάτων (όσο έχει και η Ελβετία), ενώ η αφρικανική ομάδα διαθέτει καλύτερη επίθεση που είναι το επόμενο κριτήριο.

Τι χρειάζεται η Σερβία

Η Σερβία θέλει μόνο νίκη επί της Ελβετίας αλλά την ίδια στιγμή θέλει και γκέλα του Καμερούν. Εφόσον επικρατήσει πάντως των Ελβετών και οι Καμερουνέζοι νικήσουν τη Βραζιλία, θα φτάσουν μαζί στους 4 πόντους και η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή είναι στο -2 η Σερβία και στο -1 το Καμερούν, επομένως οι Βαλκάνιοι θα πρέπει να κερδίσουν με τουλάχιστον +1 γκολ διαφορά απ' τους Αφρικανούς.

Τι χρειάζεται το Καμερούν

Προφανώς έχει το πιο δύσκολο έργο καθώς θέλει νίκη επί της Βραζιλίας αλλά και ψάχνει και ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Δεν θέλει νίκη των Ελβετών, ενώ ευνοείται σε ισοπαλία στο Ελβετία - Σερβία καθώς θα ισοβαθμήσει στους 4 με τους Ελβετούς και η πρόκριση θα καθοριστεί απ' τη διαφορά τερμάτων. Με νίκη τουλάχιστον στο +1 επί της Βραζιλίας οι Καμερουνέζοι θα φτάσουν στο 0 τη διαφορά τερμάτων τους, όσο έχουν και οι Ελβετοί, αλλά στο επόμενο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης υπερτερεί η αφρικανική ομάδα. Στα γκολ θα κριθεί η πρόκριση και αν κερδίσει η Σερβία. Το Καμερούν όμως βρίσκεται στο -1 και η Σερβία στο -2. Άρα οι Καμερουνέζοι θέλουν νίκη σε ίδιο εύρος με τους Σέρβους ή ακόμα και με ένα γκολ λιγότερο που θα τους φέρει σε απόλυτη ισοβαθμία κι εκεί πάλι υπερτερούν στην επίθεση. Πρωτίστως όμως πρέπει να κερδίσουν τη Βραζιλία...

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Μουντιάλ 2022ΜουντιάλΚατάρΠαγκόσμιο κύπελλοΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου