Αθλητισμός|02.12.2022 19:00

Μουντιάλ 2022: Απίστευτη πρόκριση της Νότιας Κορέας με γκολ στο 91' - Νίκησε 2-1 την Πορτογαλία!

Newsroom

Η απίθανη Νότια Κορέα ολοκλήρωσε το θαύμα της στον 8ο όμιλο και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022. Η ασιατική ομάδα που έχει στον πάγκο της τον άλλοτε θρύλο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου Πάουλο Μπέντο, μέχρι το 90' βρισκόταν με το ενάμισι πόδι εκτός διοργάνωσης αλλά με ένα γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε την ολική ανατροπή, κέρδισε 2-1 την Πορτογαλία και άφησε εκτός τουρνουά την Ουρουγουάη.

Οι Νοτιοκορεάτες βίωσαν στιγμές αγωνίας καθώς το δικό τους παιχνίδι τελείωσε πριν από εκείνο της Ουρουγουάης. Δεν έφυγαν απ' το γήπεδο και δεν πανηγύρισαν μέχρι να τελειώσει και το άλλο ματς. Παρέμειναν καρφωμένοι στις οθόνες των τάμπλετ βλέποντας τα τελευταία αγωνιώδη λεπτά στο άλλο ματς. Και αφού οι Ουρουγουανοί δεν σκόραραν, ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για την τρίτη πρόκριση στην ιστορία τους στη φάση των 16. 

Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλία που δεν έδειξε να καίγεται για τη νίκη, εξασφάλισε άκοπα την πρώτη θέση καθώς από νωρίς είχε ξεκαθαρίσει ότι η Γκάνα δεν θα μπορούσε να την πιάσει. Πλέον οι Πορτογάλοι, ως πρώτοι στον όμιλο θα παίξουν στους 16 με τη δεύτερη του 7ου ομίλου και οι Νοτιοκορεάτες με τη δεύτερη, δηλαδή μια εκ των Βραζιλίας, Ελβετίας, Σερβίας, Καμερούν. 

Βαθμολογία

  1. Πορτογάλια 6 (6-4)
  2. Ν. Κορέα 4 (4-4) 
  3. Ουρουγουάη 4 (2-2)
  4. Γκάνα 3 (5-7)

Ο Φερναντο Σάντος, έχοντας την ασφάλεια της πρόκρισης και (σχεδόν) τη βεβαιότητας της κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλο, προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον κρατώντας βεβαίως τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο αρχικό σχήμα μήπως και σκοράρει για να βελτιώσει τις ατομικές επιδόσεις του. Και πολύ νωρίς στο ματς (5') οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ. Ο Νταλότ έστρωσε για τον Ορτα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι Νοτιοκορεάτες δεν πτοήθηκαν πάντως, πήραν την κατοχή της μπάλας και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στο 27'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γιούνγκ Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

To α' ημίχρονο τελείωσε με το σκορ ισόπαλο και τους Νοτιοκορεάτες εκτός 16άδας. Ένα γκολ όμως θα τους έβαζε και πάλι σε θέση πρόκρισης... Και μολονότι στο β' ημίχρονο η Κορέα έδειξε να αδυνατεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, η λύτρωση ήρθε στο 91' από μια τρομερή έμπνευση του Σον και ένα καταπληκτικό τελείωμα του Χε Τσαν Χουάνγκ, που είχε μπει στο παιχνίδι λίγο πριν. Το 2-1 της Νότιου Κορέας έφερε την ανατροπή στον όμιλο καθώς οι Κορεάτες έφτασαν στο μηδέν τη διαφορά τερμάτων τους (όσο ήταν και της Ουρουγουάης) με αποτέλεσμα να υπερτερούν στα γκολ υπέρ (τέσσερα δικά τους αντί δύο της Σελέστε). 

Το παιχνίδι της Κορέας τελείωσε πρώτο λόγω καθυστερήσεων στο άλλο ματς και οι Νοτιοκορεάτες περίμεναν... καρφωμένοι στις οθόνες τους για το τελικό σφύριγμα και με την ελπίδα να μην σκοράρει ένα τρίτο γκολ η Ουρουγουάη που θα έστελνε εκείνη στους 16. Το γκολ δεν ήρθε και η Κορέα πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Τζαε Σουνγκ (66' Χε Τσαν Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81' Ουί-Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (81' Τζουν Χο Σον), Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεάο), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (82' Γουίλιαμ Καρβάλιο), Ζοάο Μάριο (82' Μπερνάρντο Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Αντρέ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΜουντιάλ 2022Νότια ΚορέαΠαγκόσμιο κύπελλοΕθνική ΠορτογαλίαςΜουντιάλ