Αθλητισμός|02.11.2018 21:50

ΠΑΟ αν και... παραπατάω

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα, περνώντας από την Ποντγκόριτσα με το 72-67 επί της Μπουντούτσνοστ που είναι πλέον η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης χωρίς νίκη. Προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημε της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα, ειδικά με τις επιθετικές της επιδόσεις, αλλά βρήκε στα κρίσιμα σημεία λύσεις με μακρινά σουτ κυρίβς από τον Ντεσόν Τόμας στο καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο με πολύ κακές επιθετικές επιλογές και έδινε έτσι το δικαίωμα στον μέτριο αντίπαλο να μένει δίπλα του. ΑΚόμα και στα δύο σημεία στα οποία αφ' ενός οι συνεργασίες Καλάθη - Παπαγιάννη και αφ' ετέρου ένα ξέσπασμα του Παπαπέτρου του έδωσαν δύο φορές διαφορά εννέα πόντων, με πρώτη το 15-24 στο 11'30'', δεν κατάφερε να τις κρατήσει. Ο Ομιτς έκανε ζημιές κάτω από τα καλάθια και το 31-31 του ημιχρόνου και δίκαιο ήταν και ανησυχητικό για τον Παναθηναϊκό.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, όπου μόνο κάποια εύστοχα μακρινά σουτ έδιναν ανάσες στον Παναθηναϊκό και τον έφεραν στο 47-50 του 30ου λεπτού. Αυτά τα μακρινά σουτ, από ένα από Λεκαβίτσιους και Τόμας έφεραν το +7, 49-56 στο 31' και κυρίως έφεραν... φτερά στον Τόμας. Με δικό του επιθετικό κρεσέντο, αλλά και την ομαδική άμυνα να παραμένει συνεπής, ο Παναθηναϊκός στο 35' ήταν στο +12 και με δεδομένη την ποιοτικη του ανωτερότητα, κράτησε το προβάδισμα μέχρι να σφραγίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (Τζίκιτς): Τζάκσον 6(2), Ιβάνοβιτς 12(2), Σέοβιτς, Κλαρκ Ε. 9(1), Μπάροβιτς 7, Κλαρκ Κ. 2, Γκόρντιτς 7(1), Ιλιτς 6, Ομιτς 16, Πόποβιτς 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 14(4), Λάνγκφορντ, Παπαγιάννης 6, Λάσμε 2, Παπαπέτρου 13(1), Παππάς 6, Γκιστ 5(1), Λεκαβίτσιους 3(1), Λοτζέσκι 8(2), Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο 5, Μήτογλου.

* Η Χίμκι πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα με το άνετο 87-72 επί της Γκραν Κανάρια, με τον Αλεξέι Σβεντ να είναι και πάλι ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 24 πόντους και τον Τόνι Κρόκερ να ακολουθεί με 17.

* Δεν υπάρχει δράση σε Basket league και Α2 αυτό  το Σαββατοκύριακο επειδή είναι προγραμματισμένοι οι προημιτελικοί του κυπέλλου. Σήμερα παίζουν στις 4μ.μ. Κύμη - Περιστέρι και στις 6μ.μ. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, αύριο στις 4μ.μ. Ολυμπιακός - Κολοσσός και η Γ' φάση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στις 6μ.μ. με τον αγώνα Προμηθέας - Παναθηναϊκός. Ολοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

ΠοντγκόριτσαΠαναθηναϊκός