Αθλητισμός|12.12.2022 22:00

Βραβεία ΠΣΑΤΤ: Συγκινητικές στιγμές με τους γονείς του Άλκη Καμπανού και τον Αραούχο - Συγκλόνισε η μητέρα λέγοντας: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν ακόμα γιο»

Newsroom

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ, καθώς οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού απένειμαν το βραβείο Fair Play στον Σέρχιο Αραούχο για την αφιέρωση που έκανε στη μνήμη του Άλκη κατά τον πανηγυρισμό του σε γκολ που πέτυχε απέναντι στον Άρη σχηματίζοντας με τα χέρια του το γράμμα Α. Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ επέστρεψε το βραβείο στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού, θέλοντας να τους τιμήσει για ακόμα μια φορά, ενώ η μητέρα του Άλκη φανερά συγκινημένη συγκλόνισε με τα λόγια της τονίζοντας ότι στο πρόσωπο του Αραούχο βλέπει έναν ακόμα γιο...

«Οι γονείς μας μου έμαθαν να κουβαλάω κάποιες αξίες. Ήταν μια πολύ κακή στιγμή που έγινε ταυτόχρονα με έναν αγώνα. Όλοι είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά, αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι. Περίμενα εκείνη τη στιγμή, γιατί είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη. Περίμενα οποιαδήποτε στιγμή για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Θα ήθελα να δώσω το βραβείο αυτό στους γονείς του Άλκη» δήλωσε αρχικά ο Αραούχο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι γονείς του Άλκη που για ακόμα μια φορά έδειξαν μεγαλείο ψυχής. Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού δήλωσε: «Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει. Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων. Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Απ' την πλευρά της, η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη ήταν συγκλονιστική καθώς απευθυνόμενη προς τον επιθετικό της ΑΕΚ είπε: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιό μου»...

ΠΣΑΤΣέρχιο ΑραούχοΆλκης Καμπανός