Αθλητισμός|24.12.2022 21:52

Πελέ: Δύσκολες ώρες για τον θρύλο του ποδοσφαίρου - Οι αναρτήσεις των παιδιών του και οι μακάβριες ετοιμασίες της Σάντος

Newsroom

Δύσκολη μάχη δίνει τις τελευταίες ώες ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ με τον δυσκολότερο αντίπαλο της ζωής του. Πλέον ο καρκίνος από τον οποίο νοσεί, αρχίζει να επηρεάζει την καρδιά και τα νεφρά του και η υγεία του επιδεινώνεται συνεχώς.

Οι κόρες του ανήρτησαν ένα βίντεο από τον θάλαμο όπου νοσηλεύεται ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, στο οποίο φαίνεται να έχει χάσει την επαφή με το περιβάλλον.

Στο πλευρό του έχει πάντοτε αγαπημένα του πρόσωπα και φυσικά την οικογένειά του. Ένας από τους γιους του «Βασιλιά», ο Εντίνιο έφτασε στο νοσοκομείο το Σάββατο και κατέγραψε τη συνάντηση με τον πατέρα του. Σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο Instagram, κατέγραψε τη στιγμή που κράτησε το χέρι του Βασιλιά και έγραψε την εξής λεζάντα: «Πατέρα, η δύναμή μου είναι δική σου».

Η Κέλι Νασιμέντο, μια απ' τις κόρες του θρυλικού Βραζιλιάνου άσου, δημοσίευσε σε λογαριασμό της στα social media μια συγκινητική φωτογραφία από τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου.

«Είμαστε ακόμα εδώ, στον αγώνα και με πίστη. Άλλη μια νύκτα μαζί», έγραψε η κόρη του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομα του Πελέ. Αγκαλιά με τον 82χρονο πατέρα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του.

Τοποθέτησαν χρυσό φέρετρο στο γήπεδο της Σάντος

Στην Σάντος την ομάδα που μεγαλούργησε, άρχισαν προετοιμασίες για την κηδεία του. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε ένα χρυσό φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου της ομάδας όπου μεγαλούργησε ο θρυλικός άσος.

Γύρω από το στάδιο υπάρχει κινητικότητα, με φορτηγά να μεταφέρουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, καθώς αν ο Πελέ πεθάνει, αναμένεται να ακολουθήσει λαϊκό προσκύνημα από όλη την Βραζιλία.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Την περασμένη Τετάρτη, το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου «προχωρά» και ότι ο Πελέ χρειάζεται «μεγαλύτερη φροντίδα για την θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας και της καρδιακής λειτουργίας». Λίγα λεπτά πριν, δύο από τις κόρες του Πελέ, η Κέλι Νασιμέντο και η Φλάβια Αράντες, είχαν γνωστοποιήσει ότι ο πατέρας τους θα περνούσε τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει στείλει αμέτρητα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης προς τον Πελέ, μεταξύ των οποίων και ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έγραψε: «Να προσευχόμαστε για τον βασιλιά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒραζιλίαΠελέειδήσεις τώραποδόσφαιρο