Αθλητισμός|30.12.2022 16:19

Πελέ: Όταν δεν εξεπλάγη για την κατάκτηση του EURO από την Ελλάδα - Η συνέντευξη που είχε δώσει ο «βασιλιάς» στο «Εθνοσπόρ»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi

Αν και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας από την Ελλάδα είχε αφήσει έκπληκτο όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αυτό δεν ίσχυε για τον Πελέ. Ο θρύλος, μιλώντας στο «Εθνοσπόρ», είχε δηλώσει ότι ο ελληνικός θρίαμβος ουδόλως τον εξέπληξε και είχε κάνει λόγο για ανοδική πορεία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

«Για εμένα δεν ήταν έκπληξη η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ελλάδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Αλλά και πριν υπήρχαν, θυμάμαι, ομάδες πολύ καλές, που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες, πιο διάσημες», είχε πει ο «χρυσός» παίκτης που συγκίνησε όλους τους Έλληνες όταν δακρυσμένος μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

«Πάντοτε έτρεφα μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα»

«Ήταν πολύ συγκινητικό που η Ολυμπιακή Φλόγα ήρθε για πρώτη φορά στη Βραζιλία. Ήθελα πάντα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μου. Πάντοτε έτρεφα μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα. Η πατρίδα σας είναι το λίκνο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Και όλα όσα έχω εγώ σήμερα, φήμη, σεβασμό, αναγνώριση, αγάπη του κόσμου και υλικά αγαθά, τα χρωστάω στον αθλητισμό», είχε υπογραμμίσει τότε.

Αναφερόμενος, τέλος, στις διαφορές του ποδοσφαίρου της εποχής του με το σημερινό, ο τότε 64χρονος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είχε δηλώσει: «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ. Τότε υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αγάπη για τις ομάδες και πολύ λιγότερα χρήματα. Αγνή αγάπη. Παίζαμε για τη φανέλα, αγωνιούσαμε για τη χώρα μας. Με τις μεγάλες επενδύσεις στις ομάδες, το ποδόσφαιρο έγινε πιο ανταγωνιστικό. Οι ομάδες μοιάζουν σήμερα περισσότερο με εμπορικές επιχειρήσεις».

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραποδόσφαιροΠελέEuro