Αθλητισμός|27.02.2019 11:36

Παναθηναϊκός: Το αποκαρδιωτικό 0-17 όταν βρεθεί πίσω στο σκορ εκτός έδρας

Κώστας Γουλής

Μία σύµπτωση, που από ένα σηµείο και µετά παύει να είναι σύµπτωση. Και εξελίχθηκε σε µία από τις µεγαλύτερες αγωνιστικές πληγές του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι µε τον Πανιώνιο ήταν το τελευταίο αντιπαράδειγµα για τους παίκτες του «τριφυλλιού», που εξακολουθούν να δείχνουν τεράστια αδυναµία στο να γυρίσουν σκορ, µοιάζοντας παραδοµένοι, όποτε δέχονται πρώτοι γκολ εκτός έδρας. Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει σε βάρος του σκορ µακριά από το «σπίτι» του, το ηµερολόγιο έγραφε 31 Μαΐου 2017 και ο αντίπαλός του ήταν ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ της περιόδου 2016-17, όταν το «τριφύλλι» ανέτρεψε το 2-1 του «∆ικεφάλου του Βορρά» σε 2-3 στο 94’. Εκτοτε οι «πράσινοι» µετρούν 0/17 µακριά από την έδρα τους στα παιχνίδια πρωταθλήµατος που µάζεψαν πρώτοι την µπάλα από τα δίχτυα τους. Και είτε γνώριζαν την ήττα (12 φορές), είτε έφταναν στο µάξιµουµ της ισοπαλίας (5 «Χ»).

Επίδοση αποκαρδιωτική, που γίνεται ακόµη χειρότερη εάν αφαιρέσει κανείς τους αγώνες των πλέι οφ και εστιάσει αποκλειστικά σε µατς κανονικής περιόδου. Σε αυτήν την περίπτωση, το αρνητικό σερί φτάνει το 0/26 (!), µε τελευταία «πράσινη» ανατροπή το 2-1 στο Περιστέρι επί του Ατροµήτου στις 7 Νοεµβρίου 2015!

Παράπονα σε Λάκοβιτς

Σε αρκετά από αυτά τα παιχνίδια, βεβαίως, θα µπορούσε να γραφτεί διαφορετικά η ιστορία, εάν δεν υπήρχαν τα -συνεχόµενα- διαιτητικά «χαστούκια». Από το πέναλτι... εφεύρεση στον Γιόχανσον που υπέδειξε ο Τζοβάρας µε τον Αρη, ως τις ατιµώρητες αγκωνιές στα Γιάννενα. Και από το φάουλ στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, ως το «πνίξιµο» του πέναλτι του Ντουρµισάι στον Κουρµπέλη στη Ν. Σµύρνη. Συν τα λάθη µε ΑΕΛ και Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Επ’ αυτών υπήρξαν πολλές επαφές το τελευταίο διάστηµα: Προ ηµερών του Νταµπίζα µε τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα και πριν από ένα δεκαήµερο του Γιάννη Αλαφούζου µε τον διευθυντή Οµοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, προκειµένου να εκφραστούν τα παράπονα των «πρασίνων» για τις διαιτησίες του τελευταίου διµήνου. Τα λάθη του Κουµπαράκη στη Ν. Σµύρνη, πάντως, έδειξαν πως δεν άλλαξαν και... πολλά στην αντιµετώπιση των διαιτητών προς τον Παναθηναϊκό, µε τους «πράσινους» να επιµένουν πάντως στην πολιτική των χαµηλών τόνων. Οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις µετά το χθεσινό ρεπό, µε τον ∆ώνη να περιµένει την ενσωµάτωση (και) του Ινσούα σε φουλ πρόγραµµα.

ΠαναθηναϊκόςΕΠΟSuper League 1διαιτησία