Αθλητισμός|27.02.2019 11:48

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ετοιµάζει «νέα» οµάδα ενόψει Πανιώνιου

Αντώνης Τσακαλέας

Με τους Οµάρ Ελ Καντουρί, Λέο Ζαµπά και Μαουρίσιο να βρίσκονται στη λίστα των τραυµατιών και τον Βαρέλα να παίρνει «ανάσες», ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε τον Πανιώνιο (7.30 µ.µ.) και βάζει πλώρη για την ανατροπή της ήττας του πρώτου προηµιτελικού από τους «κυανέρυθρους» (2-1) στον δρόµο προς την υπεράσπιση του τροπαίου που κατέκτησε τις δύο τελευταίες σεζόν. Η απουσία του Μαουρίσιο είναι το πρόβληµα της τελευταίας στιγµής, µε τον Βραζιλιάνο να µένει εκτός για να προφυλαχθεί εν όψει Παναθηναϊκού, ενώ στην περίπτωση του Ζαµπά οι εξετάσεις έδειξαν κάκωση και υπάρχουν ελπίδες να προλάβει τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσανατολίζεται στο να αντικαταστήσει τους τέσσερις από τους πέντε ποδοσφαιριστές της µεσοαµυντικής και της µεσοεπιθετικής γραµµής, µε τους Πέντρο Ενρίκε και ∆ηµήτρη Ληµνιό να διεκδικούν τις θέσεις που ανοίγουν λόγω της απουσίας των Ελ Καντουρί και Ζαµπά, ενώ υποψηφιότητα για την ενδεκάδα θέτουν και οι Ολιβέιρα, Πέλκας, αντί των Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ. Η τελευταία προπόνηση των κυπελλούχων Ελλάδας έγινε χθες το απόγευµα στο στάδιο της Τούµπας, µε τη 18άδα που γνωστοποίησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αποτελείται από τους: Πασχαλάκη, Παπαδόπουλο, Μάτος, Τόσκα, Μπαλογιάννη, Βιεϊρίνια, Γιαννούλη, Κρέσπο, Ινγκασον, Μίσιτς, Σάχοφ, Ολιβέιρα, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Ληµνιό, Ενρίκε, Ακποµ, Σβιντέρσκι.

Νέο «σενάριο»

Λίγες εβδοµάδες µετά την κατηγορηµατική διάψευση του Ραζβάν Λουτσέσκου στα σενάρια που τον ήθελαν να βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο για τη µετακόµισή του στην Τουρκία για λογαριασµό της Γαλατάσαραϊ, ήρθε δηµοσίευµα στη Ρουµανία το οποίο καταγράφει την τοποθέτηση Ουκρανού µάνατζερ, που µιλά µε βεβαιότητα για την παρουσία του τεχνικού του ΠΑΟΚ στον πάγκο της Σαχτάρ το προσεχές καλοκαίρι. Συγκεκριµένα, ο Βιάτσεσλαβ Ζακχοβίλο δήλωσε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη συµφωνήσει µε τη Σαχτάρ προκειµένου να αντικαταστήσει τον Πάουλο Φονσέκα, λόγω της αποτυχίας του Πορτογάλου τεχνικού να φέρει την ουκρανική οµάδα στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα διαδοχικά δηµοσιεύµατα άρχισαν να ενοχλούν τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκέφτεται την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και ότι σε περίπτωση που υπάρξει οµάδα η οποία θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο πρώτος που θα το µάθει δεν θα είναι άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Λουτσέσκου υπέγραψε τον περασµένο Αύγουστο νέο συµβόλαιο µέχρι τον Ιούνιο του 2020, στο οποίο έχει µπει και ρήτρα αποδέσµευσης ύψους 2 εκατ. ευρώ. Αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο από την πλευρά του Ρουµάνου τεχνικού είναι πως τα όποια, όσο ενοχλητικά και αν είναι, σενάρια δεν είναι σε θέση να τον αποπροσανατολίσουν.

Ραζβάν ΛουτσέσκουΠΑΟΚΚύπελλο Ελλάδας