Αθλητισμός|04.01.2023 18:00

United Cup: Σούπερ δίδυμο ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη έστειλαν την Ελλάδα στα ημιτελικά απέναντι στην Ιταλία

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο μεικτό διπλό του United Cup, λύγισαν την Κροατία και έστειλαν την Ελλάδα στα ημιτελικά, όπου θα αναμετρηθεί με την Ιταλία.

Με άψογη συνεργασία για άλλη μια φορά, το σούπερ ελληνικό δίδυμο επικράτησε στον τελικό του ομίλου του Περθ με 7-6(6), 6-4 της Πέτρα Μάρτιτς και του Μπόρνα Γκόγιο οδηγώντας τη χώρα μας σε συνολική νίκη επί της Κροατίας με 3-2. Η Ελλάδα έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Σίδνεϊ όπου θα αναμετρηθεί το διήμερο 6-7/1 με την Ιταλία του Ματέο Μπερετίνι, που πέρασε στα ημιτελικά ως καλύτερη φιναλίστ. Το άλλο ζευγάρι είναι Πολωνία-ΗΠΑ.

Η ελληνική αποστολή θα πετάξει για την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, από το Περθ, αύριο, Πέμπτη (5/1) και την Παρασκευή (6/1) θα αρχίσει η μάχη με τους Ιταλούς. Στις 11:00 π.μ., ανήμερα των Φώτων, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Μαρτίνα Τρεβιζάν. Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Μιχάλη Περβολαράκη ή του Στέφανου Σακελλαρίδη με τον Λορέντζο Μουζέτι. Το Σάββατο (7/1) θα αγωνιστούν οι Παπαμιχαήλ-Μπροντζέτι, Τσιτσιπάς-Μπερετίνι και το μεικτό διπλό.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών (Πολωνία-ΗΠΑ), θα διεχαθούν οι αγώνες ανάμεσα σε Σβιόντεκ και Πεγκούλα και αμέσως μετά ανάμεσα σε Μιχάλσκι και Τιάφοου.

United CupΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη