Αθλητισμός|09.01.2023 00:11

La Liga: Η Μπαρτσελόνα πήρε το ντέρμπι με την Ατλέτικο και ξέφυγε τρεις βαθμούς απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Βιγιαρεάλ παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της La Liga. Οκτώ ημέρες μετά την γκέλα στο Καμπ Νόου με την Εσπανιόλ, η ομάδα του Τσάβι επέστρεψε στα τρίποντα και χάρη στο γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ επικράτησε 1-0 στο Γουάντα Μετροπολιτάνο. Οι Καταλανοί βρίσκονται στο +3 απ' τους Μαδριλένους αλλά φαίνεται ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη μέχρι τέλους.

Το ντέρμπι είχε αρκετή ένταση και νεύρα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις ομάδες να το τελειώνουν με 10 παίκτες. Στο 90΄+2 οι Ροχιμπλάνκος είδαν τον Σάβιτς να αποβάλλεται, όπως ακριβώς συνέβη και δευτερόλεπτα αργότερα με τον Φεράν Τόρες της Μπάρτσα. Οι δυο τους είχαν μια τρομερή αψιμαχία και δικαίως αποβλήθηκαν.

Προηγουμένως, τεράστια νίκη, μετά από τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, πέτυχε νωρίτερα η Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», με 2-1 επί της Χετάφε. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν να «γευτούν» την χαρά του «τρίποντου» από τις 15 Οκτωβρίου και το «διπλό» επί της Μαγιόρκα (1-0).

Επίσης, η Μπέτις πήρε αυτό που ήθελε στο Βαγέκας επικρατώντας στην έδρα της Βαγιεκάνο με 2-1 και παραμένει στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή συμμετοχή και την επόμενη αγωιστική σεζόν, ενώ η εντυπωσιακή Σοσιεδάδ κέρδισε (2-0) στην έδρα της Αλμερία και παραμένει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα των Βάσκων πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Σίλβα (47') και Σόρλοτ (53').

Ατλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναειδήσεις τώραLa Liga