Αθλητισμός|15.01.2023 22:30

Λύτρωση στο 95' για τον Παναθηναϊκό με πέναλτι του Σπόραρ - Ξανά στο +4 απ' την ΑΕΚ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, ζορίστηκε, αγχώθηκε αλλά τελικά λυτρώθηκε στο 95' χάρη σε μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ. Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, επέστρεψαν στις νίκες μετά την πρώτη ήττα στη Super League απ' την ΑΕΚ και διατήρησαν τη διαφορά στο +4 απ' την Ένωση. Οι Γιαννιώτες άγγιξαν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα τους απέναντι σε έναν μεγάλο (όπως συνέβη με ΑΕΚ, Ολυμπιακό) αλλά η απροσεξία του Μορέιρα στο φινάλε και η ευστοχία του Σπόραρ, στέρησαν έναν πολύτιμο βαθμό.

Την ίδια στιγμή το Τριφύλλι έσπασε και μια άκρως αρνητική παράδοση που είχε στην έδρα του ΠΑΣ, όπου είχε να νικήσει απ' το 2016 μετρώντας επτά σερί γκέλες! Την προηγούμενη φορά που τα κατάφερε ήταν τον Φεβρουάριο του 2016 με ένα επιβλητικό 0-3.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας αρκετές μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίωρο με Βαγιαννίδη, Βέρμπιτς, Μπερνάρ και Χουάνκαρ. Ωστόσο ο Τσιντώτας ήταν ανίκητος διατηρώντας το μηδέν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το ίδιο συνέβη και στο 51' σε σουτ του Ιωαννίδη.

Απ' την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν τρομακτική ευκαιρία στο 66'. Ο Μπάλαν εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Σένκεφελντ, σούταρε εξ επαφής αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Πούγγουρας απομάκρυνε το σουτ του Ριένστρα.

Ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε μαζικά στο φινάλε αλλά και ο ΠΑΣ αμύνθηκε επίσης μαζικά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού του Τριφυλλιού που απείλησε από στατικές φάσεις: με μια κεφαλιά του Κουρμπέλη από κόρνερ του Μπερνάρ και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου που κατέληκε άουτ.

Τελικά η λύτρωση για τους Πράσινους ήρθε απ' την άσπρη βούλα στο 95'. Ο Μορέιρα ήταν απρόσεκτος και ανέτρεψε τον Κουρμπέλη εντός περιοχής, ο διαιτητής κλήθηκε απ' τον VAR για να δει τη φάση στο μόνιτορ και καταλόγισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σπόραρ χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπαλάν.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ρουμπέν (74’ Τσόκαι), Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.

ΠΑΣ ΓιάννιναΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραSuperLeague