Αθλητισμός|18.01.2023 13:52

Ασυναγώνιστος Τσιτσιπάς στο Australian Open - Τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Χιτζικάτα

Newsroom

Άνετα, ξεκούραστα, κυριαρχικά! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ασυναγώνιστος στο παιχνίδι τού 2ου γύρου του Australian Open απέναντι στον 21χρονο Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα (νούμερο 169) και εξασφάλισε με άνεση την πρόκριση στους 32, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του  ολλανδικού ζευγαριού Γκρίκσπουρ (νο.63) - Φαν Ντε Ζάντσουλπ (νο.34).

Ο Τσιτσιπάς καθάρισε το παιχνίδι στα τρία σετ (6-3, 6-0, 6-2), όπως συνέβη και στην πρεμιέρα, έπειτα από μόλις μιάμιση ώρα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος δείχνει ότι βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση (ακόμα βέβαια δεν έχει βρει απέναντί του κάποιον απ' τους μεγάλους αντιπάλους του), πήρε το πρώτο σετ με 6-3 κάνοντας ένα μπρέικ στον αντίπαλό του για το 4-2.

Στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο κυριαρχικός επικρατώντας με 6-0 και με τρία μπρέικ στον Χιτζικάτα, ο οποίος δεν είχε τρόπο για να απαντήσει στα τρομερά χτυπήματα του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο σερβίς του.

Το παιχνίδι τελείωσε με άνεση και χωρίς ιδιαίτερη πίεση για τον Τσιτσιπά καθώς και στο τρίτο σετ δεν βρήκε αντίσταση απ' τον αντίπαλό του. Διατήρησε απ' την αρχή μέχρι τέλους το σερβίς του, έκανε εκ νέου δύο μπρέικ στον Αυστραλό και έφυγε για τον επόμενο γύρο, όπου θεωρητικά είναι κι εκεί το φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τους 16.

Τσιτσιπάς: «Ίσως αποκτήσω σπίτι εδώ»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Πάντοτε αγωνίζομαι με μεγάλη χαρα στη Rod Laver Arena». Όσο για την εμπειρία του United Cup, σχολίασε: «Περασαμε πολύ όμορφα με την εθνική ομάδα, δεθήκαμε με την ομάδα. Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό και μετά το τουρνουά. Έχω ζήσει πoλύ Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, μετά πήγαμε στο Περθ και στο Σίδνεϊ» και πρόσθεσε: «Είναι και η ελληνική κοινότητα εδώ. Όποτε επιστρέφω νιώθω σαν την πατρίδα και ίσως στο μέλλον να αποκτήσω και ένα σπίτι εδώ».

Ακολούθως ρωτήθηκε για το νέο μέλος του επιτελείου του Μαρκ Φιλιππούση για τον οποίο είπε: «Με έχει βοηθήσει με το σερβίς, με το βολέ. Τα έχουμε βάλει στο παιχνίδι μου. Είναι ταπεινός το βλέπετε, έχει ήδη φύγει. Νομίζω ότι μαζί του κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση»...

Australian Openειδήσεις τώραΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς