Αθλητισμός|19.01.2023 19:26

Australian Open: Μυθικός Άντι Μάρεϊ λύγισε τον Θανάση Κοκκινάκη σε επική μάχη 6 ωρών! Έβγαλε μια απ' τις καλύτερες άμυνες όλων των εποχών

Newsroom

Ο αλύγιστος Άντι Μάρεϊ έδωσε μια μοναδική παράσταση στο Australian Open. Μετά τη σπουδαία πεντάωρη μάχη που έδωσε στον πρώτο γύρο με τον Ματέο Μπερετίνι τον οποίο νίκησε με ανατροπή με 3-2 σετ, λύγισε στον δεύτερο γύρο και τον Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη έπειτα από επικό αγώνα που κράτησε περίπου έξι ώρες!

Το παιχνίδι άρχισε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ -τοπική ώρα στη Μελβούρνη- και ολοκληρώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα (!) σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα πέντε σετ (4-6, 6-7, 7-6, 6-3, 7-5). Ο 35χρονος Μάρεϊ, το άλλοτε νούμερο 1 στον κόσμο και ο μοναδικός που μπόρεσε να μπει σφήνα και να κοιτάξει στα μάτια τους τρεις μεγάλους, Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς (εξού και το Big 4 επί των ημερών του), ο άνθρωπος που παίζει με μεταλλικό ισχίο μετά από πολλαπλές εγχειρήσεις, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι από ατσάλι.

48 ώρες μετά από ένα ματς πέντε ωρών, βγήκε νικητής και σε έναν εξάωρο μαραθώνιο. Ο πιο πεισματάρης παίκτης στο tour αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ κατόρθωσε να κάνει επικό come back επικρατώντας τελικά με 3-2 σε ένα ιστορικό παιχνίδι που πλέον περνάει στα κλασικά του τένις. Διήρκησε 5 ώρες και 45 λεπτά!

Η αδιανόητη άμυνα του Μάρεϊ

Στη διάρκεια του αγώνα ο Άντι Μάρεϊ έβγαλε μια απ' τις καλύτερες άμυνες στην ιστορία του τένις. Ο Σκωτσέζος τενίστας μολονότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση και παρά το σφυροκόπημα του Κοκκινάκη, κατόρθωσε να εξουδετερώσει τρία διαδοχικά smash βγάζοντας ασύλληπτες άμυνες. Μάλιστα στο φινάλε κέρδισε τον πόντο από λάθος του Ελληνοαυστραλού

Δείτε τι έκανε ο τρομερός Μάρεϊ...

Australian OpenΤένιςειδήσεις τώραΘανάσης ΚοκκινάκηςΆντι Μάρεϊ