Αθλητισμός|19.01.2023 22:14

To Last Dance του Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον του Λιονέλ Μέσι: Γκολ, θέαμα, χαμόγελα, αγκαλιές και ένα... μαυρισμένο μάτι για τον CR7!

Newsroom

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι έγινε απέναντι στον Λιονέλ Μέσι, τον άσπονδο αντίπαλό του για τον τίτλο του κορυφαίου στο ποδόσφαιρο την τελευταία 15ετία. Ήταν κάτι σαν το δικό τους Last Dance ως αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο καθώς ποιος ξέρει αν και πότε θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι...

Ο CR7 πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των επίλεκτων της νέας του ομάδας Αλ Νασρ και της Αλ Χιλάλ, των δύο μεγαλύτερων συλλόγων της Σαουδικής Αραβίας, που αντιμετώπισαν σε φιλική αναμέτρηση την Παρί Σεν Ζερμέν των σούπερ σταρ Μέσι, Κιλιάν Μπαπέ, Νεϊμάρ, Σέρχιο Ράμος. Ήταν μια αραβική σύμπραξη των Καταριανών της Παρί με τους Σαουδάραβες που προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων οπαδών (το προηγούμενο διάστημα 2 εκατομμύρια άνθρωποι επιχείρησαν να αγοράσουν εισιτήριο!) οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το King Fahd Stadium στο Ριάντ αλλά και εκατομμυρίων τηλεθεατών, οι οποίοι στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι που υπό κανονικές συνθήκες θα ενδιάφερε ελάχιστους.

Κι αν μη τι άλλο, οι δύο σούπερ σταρ Ρονάλντο και Μέσι και οι ομάδες τους πρόσφεραν στο κοινό τα πάντα: πολλά γκολ, ωραίο θέαμα, ένα χαμένο πέναλτι, μια κόκκινη κάρτα, χρήση VAR, πάθος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και χαλαρές στιγμές μεταξύ των παικτών, όπως επίσης κι ένα... μαυρισμένο μάτι για τον Κριστιάνο!

Νικήτρια αναδείχθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν με 5-4 με τον Ρονάλντο, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP, να σκοράρει δύο γκολ και τον Μέσι ένα. Μάλιστα με αυτές τις επιδόσεις μπορεί ο Αργεντινός να έφτασε τις 17 νίκες απέναντι στον Πορτογάλο που έχει πανηγυρίσει 11 φορές, όμως στα γκολ που έχουν πετύχει στα μεταξύ τους ματς υπάρχει απόλυτη ισορροπία καθώς αμφότεροι έχουν σκοράρει από 23 τέρματα!

Προφανώς όλα τα βλέμματα, οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί έκαναν «ζουμ» στους δύο σούπερ σταρ, οι οποίοι είχαν μια (μάλλον) χλιαρή χειραψία λίγο πριν απ' το ματς (τουλάχιστον με βάση όσα έγιναν και έδειξε η τηλεοπτική λήψη μέσα στο γήπεδο διότι δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε στα αποδυτήρια).

Λίγο μετά πάντως Μέσι και Κριστιάνο είχαν έναν πιο θερμό φιλικό εναγκαλισμό που αμέσως έγινε viral στα social media.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά με γκολ του Μέσι στο 3' από ασίστ του Νεϊμάρ.

Ο Ρονάλντο αρχικά απάντησε με ένα μαρκάρισμα και κλέψιμο της μπάλας απ' τον Μέσι!

Συνέχισε με μια-δυο μαγικές ντρίμπλες και έφτασε στην κορύφωση με γκολ...

Ο CR7 ισοφάρισε για την ομάδα του στο 34΄με εκτέλεση πέναλτι και ο περίφημος πανηγυρισμός του, το Siuuu, έγινε για πρώτη φορά επί αραβικού εδάφους κι ακούστηκε απ' όλο το γήπεδο!

Μάλιστα απ' τη φάση που προέκυψε το πέναλτι, μια σύγκρουση του Ρονάλντο με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Κέιλορ Νάβας, ο Κριστιάνο αποκόμισε ένα... μαυρισμένο μάτι καθώς η γροθιά του Κοσταρικανού γκολκίπερ τον βρήκε στο ζυγωματικό. Ο CR7 πάντως ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1 στο πρώτο του γκολ στη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του. Λίγο αργότερα -πριν απ' την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου- ο Ρονάλντο και ο Μπαπέ έπιασαν χαλαρή κουβέντα σχολιάζοντας με χαμόγελα το χτύπημα που δέχθηκε ο Πορτογάλος...

Στο 43' ο Μπαπέ σέντραρε και ο Μαρκίνιος πέτυχε το 2-1, ενώ στην επόμενη φάση ο Νεϊμάρ κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά πήγε πολύ χαλαρά στην μπάλα προσφέροντας στον διεθνή Σαουδάραβα γκολκίπερ Μοχάμεντ αλ Οβαΐς μια εύκολη απόκρουση μπλοκάροντας την μπάλα!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κριστιάνο έδρασε ξανά καθώς με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης και εκμεταλλευόμενος λάθος του Σέρχιο Ράμος, πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε δύναμη για το 2-2. Siuuuuu και πάλι στο γήπεδο απ' τον Κριστιάνο κι απ' τους εκστασιασμένους Σαουδάραβες στις εξέδρες...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ράμος σκόραρε στο 53' για το 3-2 της Παρί, ενώ ο Χιουν Σου Γιανγκ ισοφάρισε (3-3) στην επόμενη φάση προτού βρει δίχτυα ο Μπαπέ με νέο πέναλτι στο 60' για το 4-3 των Παριζιάνων.

Κάπου εκεί το πάρτι έλαβε τέλος καθώς οι προπονητές αντικατέστησαν όλα τα μεγάλα αστέρια. Κριστιάνο, Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ έφυγαν απ' το ματς εν μέσω αποθέωσης, με τον CR7 πάντως να παίρνει το περισσότερο χειροκρότημα...

Ο Εκιτικέ στο 78' και ο Ταλίσκα στο 94' διαμόρφωσαν το τελικό 4-5 σε ένα χορταστικό ματς με ωραίες εικόνες.

Κριστιάνο ΡονάλντοΛιονέλ Μέσιειδήσεις τώραΑλ Νασρ