Αθλητισμός|25.01.2023 18:32

Το Ευρωπαϊκό Super Cup του 2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο τελικός του Conference League το 2024 στην OPAP Arena!

Newsroom

Δύο μεγάλοι ευρωπαϊκοί τελικοί θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα το 2023 και το 2024! Κατά τη σημερινή (25/1) συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA επικύρωσε ότι το εφετινό ευρωπαϊκό Super Cup μεταξύ του νικητή του Champions League και του κατόχου του Europa League θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ότι ο τελικός του Conference League του 2024 θα διεξαχθεί στην OPAP Arena!

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει στην Ελλάδα και στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον τελικό που είναι προγραμματισμένος για τις 16 Αυγούστου 2023 και αρχικά είχε δοθεί στην Ak Bars Arena που βρίσκεται στο Καζάν. Δεδομένου όμως ότι η Ρωσία παραμένει σε καθεστώς τιμωρίας από την UEFA λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, προέκυψε η αλλαγή που φέρνει έναν μεγάλο τελικό στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια.

Λίγους μήνες αργότερα η χώρα μας θα φιλοξενήσει έναν ακόμα τελικό καθώς στις 29 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Conference League. Από μήνες ήταν γνωστό ότι επρόκειτο να συμβεί αυτό αλλά οι ιθύνοντες της UEFA περίμεναν τα εγκαίνια της Αγιάς-Σοφιάς και τα πρώτα μεγάλα παιχνίδια προκειμένου να δοθεί και η τελική έγκριση. Η επίσημη ανακοίνωση για την OPAP Αρένα θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Ελλάδα έχει να φιλοξενήσει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA από τον τελικό του Champions League το 2007 στο ΟΑΚΑ μεταξύ Μίλαν και Λίβερπουλ, ενώ ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας τελικός ευρωπαϊκού Super Cup.

ειδήσεις τώραSuper Cup ΕυρώπηςΓεώργιος ΚαραϊσκάκηςΑγια Σοφιά ΑΕΚUEFAEuropa Conference League