Αθλητισμός|29.01.2023 21:30

Πέταξε στην κορυφή η ΑΕΚ που νίκησε με 3-0 τον Άρη στην OPAP Arena

Newsroom

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε μέχρι το 70' αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Άρη στην Αγιά Σοφιά και πάτησε για πρώτη φορά στην κορυφή της Super League. Η Ενωση επικράτησε 3-0 των Θεσσαλονικέων, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και προσπέρασε στη βαθμολογία (+2) τον Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται το βράδυ της Δευτέρας (30/1, 21.00) στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Άμραμπατ, κι αφού σώθηκε δύο φορές απ' την ισοφάριση, κλείδωσε το τρίποντο με γκολ του Γκατσίνοβιτς και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο φινάλε με ένα τρίτο τέρμα του Πινέδα, έπειτα από δύο ασίστ του αρχηγού Σέρχιο Αραούχο. Το τελευταίο 20λεπτο της ΑΕΚ ήταν εκρηκτικό κι ενδεικτικό της δυναμικής που έχει στην έδρα της αλλά και της δουλειάς που έχει κάνει ο Αργεντινός προπονητής.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και γρήγορα βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει απ' το σημείο του πέναλτι. Στο 17' ο Οντουμπάτζο ανέτρεψε τον Αραούχο, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Άμραμπατ ήταν εύστοχος απ' την άσπρη βούλα για το 1-0.

Στο 56' ο Άρης είχε πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Αθανασιάδης έκανε την έξοδο και απομάκρυνε την μπάλα, χτυπώντας τον Φαμπιάνο με το γόνατο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ιτούρμπε έπιασε μια κεφαλιά, αλλά ο Χατζισαφί έδιωξε προτού περάσει η μπάλα τη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκρέι έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο γκολκίπερ. Σούταρε όμως απελπιστικά άουτ. Παράλληλα, το VAR εξέτασε τη φάση για ενδεχόμενο πέναλτι στην έξοδο του Αθανασιάδη αλλά συμφώνησε με την αρχική άποψη του διαιτητή.

Στο 60' το έργο του Άρη έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά την αποβολή του Ετέμπο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

O Άρης παρά το αριθμητικό μειονέκτημα απείλησε για άλλη μια φορά στο 68' με κεφαλιά του Μπράμπετς. Ωστόσο, ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα καθώς εκτινάχθηκε στα αριστερά και έσωσε ένα βέβαιο γκολ.

Η είσοδος του Ελίασον και του Γκατσίνοβιτς στο γήπεδο, έδωσε μεγάλη ώθηση στην ΑΕΚ που αφού απείλησε στο 72' με τον Αραούχο και στο 74' με τον Γκατσίνοβιτς, τελικά έφτασε στο 2-0 με συνεργασία των δύο τελευταίων. Στο 76' ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα στο ύψος του κέντρου, κουβάλησε μπάλα, έστρωσε για τον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε ιδανικά.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89' με τον Αραούχο να κλέβει και να κουβαλά ξανά την μπάλα. Αντί να πλασάρει μάλιστα, μολονότι βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ ενδεικτικό της ωριμότητας αλλά και του ηγετικού ρόλου που έχει αναλάβει στην ομάδα. Έστρωσε έτοιμο γκολ για τον Πινέδα που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80' Μάνταλος), Άμραμπατ (70' Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία (80' Τσούμπερ).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (71' Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταρίντα, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (94' Σγουρός), Ιτούρμπε, Γκρέι (60' Νταμπό).

SuperLeagueΑρηςειδήσεις τώραΑΕΚ