Αθλητισμός|29.01.2023 21:57

Basket League: Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, άνετα ο ΠΑΟΚ, ανάσα η Καρδίτσα

Newsroom

Ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε, είδε τον Άρη να είναι ανταγωνιστικός σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά έφτασε στο... ρελαντί στη νίκη με 89-75 για την Basket League και πλέον στρέφει το βλέμμα του στη «διαβολοβδομάδα» και στην κατάσταση του Άλεκ Πίτερς.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ανέβασε ρυθμό στην αναμέτρηση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν από μόνη της ικανή να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό και μάλιστα εύκολα. «Συναγερμός» στις τάξεις τον Πειραιωτών με τον Πίτερς, που αποχώρησε στο τέλος του ματς με πρόβλημα στο πόδι, την ίδια στιγμή που εκτός για το ματς με την Φενέρμπαχτσε είναι ο Κώστας Σλούκας.

Σημειωτέον ότι αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Μπαρτζώκας στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου καθώς έχασε τον έλεγχο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές μπαίνοντας στο γήπεδο. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι», που συνεχίζουν αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, στρέφουν το βλέμμα τους στην... τούρκικη «διαβολοβδομάδα» και τα ματς κόντρα σε Φενέρμπαχτσε (31/1, 19:45) και Αναντολού Εφές (3/2, 21:00).

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 20 πόντους και 4/8 τρίποντα, με τον Σάσα Βεζένκοφ να προσθέτει άλλους 18. Στους 14 ο Πίτερς και στους 13 ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Στους 10 ο Ταρίκ Μπλακ. Από την πλευρά του Άρη, πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, με τον Νόα Χορχλέρ να έχει άλλους 13. Στους 10 ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ.

ΠΑΟΚ - Λαύριο 93-68

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα, κέρδισε άνετα το Λαύριο με 93-68, φτάνοντας στο 8-6 και παραμένοντας έτσι σε τροχιά τετράδας. Μεγάλη διαφορά στα τρίποντα με 15/35 για τον ΠΑΟΚ και 2/20 για το Λαύριο, που έπεσε στο 2-12.

Κορυφαίος των νικητών, που δεν είχαν μαζί τους τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο Γιανίκ Φράνκε με 30 πόντους (7/7 βολές, 4/4 δίποντα και 5/10 τρίποντα) και ακολούθησαν σε απόδοση ο Τζέιλεν Χαντς και ο Γιώργος Καμπερίδης (5/7 τρίποντα) με 15 πόντους έκαστοι, ενώ Τζέιλεν Ράιλι έβαλε 13 πόντους. Για το Λαύριο, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Φλαγκ, ξεχώρισε ο Σίριλ Λάντζεβαϊν με 18 πόντους και ο Γιώργος Κουζέλογλου σκόραρε 10 πόντους.

Καρδίτσα - Απόλλων Πατρών 80-65

Η Καρδίτσα πήρε νίκη-ανάσα κόντρα στον Απόλλωνα, φτάνοντας στην δεύτερη επικράτηση το φετινό πρωτάθλημα (80-65), ούσα πλέον ισόβαθμη με το Λαύριο (2-12) και αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για παραμονή στην Basket League.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Ρομπέρτο Γκαλινάτ με 17 πόντους, με τους Νταβίντ Γκάμπροβσεκ και τον Σον Έβανς να έχουν από 13 ο καθένας. Από την πλευρά του Απόλλωνα πρωταγωνιστής ήταν ο Παναγιώτης Φιλιππάκος με 17 πόντους, κάνοντας double-double και με 10 ριμπάουντ.

Basket LeagueΛαύριοΚαρδίτσαειδήσεις τώραΑρηςΠΑΟΚΟλυμπιακόςΑπόλλων Πάτρας