Αθλητισμός|02.03.2019 11:01

Ολυμπιακός: Πώς το «έτσι τον ονειρευόμαστε» έγινε «φύγε Μαρτίνς»

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Είναι γνωστό ότι το αποτέλεσµα στο ποδόσφαιρο καθορίζει τα πάντα. Στην Ελλάδα λίγο περισσότερο και στον Ολυµπιακό ακόµη πιο πολύ. ∆εν έχει περάσει πολύς καιρός από τις µεγάλες νίκες των «ερυθρολεύκων» µε Μίλαν και ΑΕΚ, όταν ακούστηκε από την εξέδρα το σύνθηµα «έτσι ονειρευόµαστε τον Ολυµπιακό», µε αποδέκτες όχι µόνο τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς.

Τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος βρέθηκε στο µάτι του κυκλώνα, δικαίως για πολλούς, µετά την ήττα-αποκλεισµό από τη Λαµία. Είναι γεγονός ότι ο προηγούµενος µήνας ήταν... κουτσοφλέβαρος για την οµάδα του Πειραιά, καθώς µέσα σε 20 ηµέρες τα έχασε όλα: Με κάτω τα χέρια το ντέρµπι της Τούµπας, το µατς-κλειδί για τους περισσότερους στη µάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Αποκλείστηκαν από την Ντινάµο µε ισοπαλία εντός και ήττα εκτός, ενώ τελικά το 3-3 του πρώτου αγώνα µε τη Λαµία δεν έφτασε για την πρόκριση στα ηµιτελικά του Κυπέλλου.

Τρίτο ηµίχρονο

Μπορεί οι παίκτες του Ολυµπιακού να δηµιούργησαν 28 τελικές, να δέχθηκαν µία, να ανάγκασαν τον αντίπαλο τερµατοφύλακα Σαράνοβ σε 19 επεµβάσεις (!) και να είχαν την µπάλα στα πόδια τους σε ποσοστό 74%, αλλά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 0-1. Λογικό ήταν, λοιπόν, να υπάρξει τρίτο ηµίχρονο και µάλιστα έντονο. Οι εκπρόσωποι των οργανωµένων τα είπαν χοντρά, ενώ λίγες ώρες αργότερα υπήρξε και ανακοίνωση της «Θύρας 7» που αναφέρει ότι «το ποτήρι της οργής ξεχείλισε», πως η φετινή απώλεια κατάκτησης στόχων από τον Φλεβάρη είναι πρωτοφανής, µε βολές προς τον Πορτογάλο κόουτς: «Και Μαρτίνς, είχες την οµάδα από την αρχή της χρονιάς, είχες έρθει από τον Απρίλιο να δεις τις ελλείψεις µε στόχο να φτιάξεις αυτό που ονειρευόµαστε. Οµως δυστυχώς δεν κατάφερες να έχεις την οµάδα ΠΡΩΤΗ. Μήπως ήρθε η ώρα να ετοιµάσεις τα πράγµατά σου σιγά σιγά για κάθε ενδεχόµενο;».

Την ίδια ώρα, στη διοίκηση έχουν θέσει τους πάντες υπό κρίση έως το καλοκαίρι που θα γίνει το συνολικό ταµείο και όλα είναι ανοικτά στο τι πρόκειται να γίνει µε τον προπονητή. Ο 48χρονος κόουτς έχτισε µια οµάδα περίπου από το µηδέν, έφτιαξε κορµό, δηµιούργησε ένα επιθετικό σύνολο που κυριαρχεί και παίζει θεαµατικά, αλλά δεν έχει καταφέρει να λύσει δοµικά ζητήµατα, όπως είναι η αποτελεσµατικότητα στο γκολ αλλά και στην άµυνα.

Σε πολλά και σηµαντικά παιχνίδια µπήκαν γκολ µε το σταγονόµετρο ή δεν µπήκαν. Παράλληλα, η ευάλωτη άµυνα δέχθηκε τέρµατα που στοίχισαν βαθµούς, στόχους, προκρίσεις. Για να µην πάµε τη βαλίτσα πιο µακριά από εκεί που πρέπει, ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να ανεβάσει ξανά τη µετοχή του έπειτα από διαδοχικά limit down τελευταία και µόλις ένα limit up (σ.σ.: το 4-1 επί της ΑΕΚ). Στη διοίκηση καλούνται να αποφασίσουν αν πιστεύουν ότι ο Πορτογάλος µπορεί να... σπάσει το ταβάνι του και να βελτιωθεί την επόµενη σεζόν µαζί µε την οµάδα ή όχι. Τόσο απλό το ερώτηµα, τόσο δύσκολη η απάντηση.

θύρα 7Πέδρο ΜαρτίνςΟλυμπιακόςΒαγγέλης Μαρινάκης