Αθλητισμός|09.02.2023 11:47

Ημέρα Κυπέλλου με ματς «φωτιά» ΑΕΚ - Ολυμπιακού στην OPAP Arena - Χιόνια στο γήπεδο της Λαμίας πριν απ' το ματς με τον ΠΑΟΚ!

Newsroom

Η πρώτη πράξη των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας παίζεται την Πέμπτη 9/2 και οι τέσσερις διεκδικητές θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Το μεγάλο ντέρμπι πραγματοποιείται στην OPAP Arena, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό εν μέσω ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας λόγω της μεταξύ τους αντιπαλότητας, όσων κατά καιρούς έχουν αναφέρει οι Ερυθρόλευκοι για τη νέα έδρα της Ένωσης αλλά και της περιβόητης υπόθεσης με τα χαμηλά δοκάρια στο Περιστέρι. Στον άλλο ημιτελικό η Λαμία υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς όμως που είναι στον «αέρα» λόγω χιονιού στο Αθ. Διάκος.

  • 18.30 Λαμία - ΠΑΟΚ / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 20.30 ΑΕΚ - Ολυμπιακός / COSMOTE SPORT 1 HD

Ντέρμπι «φωτιά» στην OPAP Arena

Πρωτίστως, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Ν. Φιλαδέλφεια (20.30, Cosmote Sport1). Μετά από ένα τριήμερο με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στα χαρακώματα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στη νεότευκτη Αγιά-Σοφιά. Η Ένωση θέλει να διατηρήσει το νικηφόρο σερί της απ' τη στιγμή που γύρισε σπίτι της, ενώ οι Πειραιώτες ευελπιστούν να γίνουν εκείνοι που θα σπάσουν το αήττητο της ΑΕΚ, που μετράει 11/11 νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εκτός αυτού, οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να δώσουν και συνέχεια στο εντυπωσιακό αήττητο σερί κόντρα στην ΑΕΚ με 11-5-0 την τελευταία πενταετία!

Ο Ματίας Αλμέιδα επιφύλασσε εκπλήξεις στην αποστολή, καθώς άφησε εκτός τους Μουκουντί, Ρότα και Γιόνσον. Ο Μίτσελ από την πλευρά του θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά και του Μπιέλ οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, ενώ δεδομένα εκτός μάχης βρίσκονται οι Μαρσέλο και Σισέ.

Το παιχνίδι έχει ιστορική σημασία καθώς είναι το πρώτο των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 20 χρόνια! Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2002, οπότε η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Α' Εθνικής. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το οποίο τελείωσε 1-1, ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 30' με τον Τζόρτζεβιτς με σουτ εντός περιοχής αλλά ο Ντέμης Νικολαΐδης ισοφάρισε στο 43'. 

Με... αέρα ο ΠΑΟΚ

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία (18:30, Cosmote Sport2) και θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντί της (13-1-0 ανεξαρτήτως έδρας/διοργάνωσης), κάνοντας το πρώτο βήμα για να βρεθεί στον έκτο τελικό την τελευταία επταετία! Για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που «τρέχει» ένα αήττητο 11-4-0, δεν υπολογίζονται οι Κουλιεράκης, Τάισον, πέρα από τους έτερους απόντες Ελ Καντουρί, Κούρτιτς, Λύρατζη, Τσαούση και Βιεϊρίνια. Για την ομάδα της Φθιώτιδας, που δίνει μάχη για να μείνει στην κατηγορία αλλά δηλώνει παρούσα στα ημιτελικά του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκτός έμειναν οι Ντε Βινσέντι, Μπεχαράνο, Αντέτζο που έχουν μπει στον «πάγο», αλλά και ο Μαρτίνεθ.

Χιονισμένο το γήπεδο της Λαμίας

Το βασικό πρόβλημα όμως που προέκυψε την τελευταία στιγμή είναι ο... πάγος στο γήπεδο της Λαμίας. Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, η οποία έχει βάλει τα... λευκά τις τελευταίες ώρες, μετά από έντονη χιονόπτωση.Το γήπεδο της Λαμίας έχει καλυφθεί από χιόνι κι όπως είναι φυσικό δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να παιχτεί το ματς. Όλα δείχνουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν πριν τη σέντρα του αγώνα, εφόσον γίνει η σχετική αυτοψία από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσο Σιδηρόπουλο.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το lamiara.gr

Λαμία ΠΑΕΚύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακόςΠΑΟΚειδήσεις τώραΑΕΚ