Αθλητισμός|13.02.2023 23:00

Ξέσπασμα του Ολυμπιακού με 6άρα στον Παναιτωλικό στο Γ. Καραϊσκάκης!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα ξέσπασμα μετά τη βαριά ήττα απ' την ΑΕΚ στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα και την... πλήρωσε ο Παναιτωλικός. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί απέναντι τους Αγρινιώτες τους οποίους διέλυσαν με το άκρως εντυπωσιακό 6-1 για την 22η αγωνιστική της Super League. Δύο γκολ πέτυχε ο Χάμες κι από ένα οι Μπακαμπού, Παπασταθόπουλος, Κανός και Βαλμπουενά.

Η ομάδα του Μίτσελ εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας διαφορά πέντε βαθμών απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό. 

Ο Ολυμπιακός έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο απ' το ξεκίνημα του ματς και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 9' ο Εμβιλά άνοιξε για τον Ροντινέι, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Μπακαμπού πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0.

Η ομάδα του Μίτσελ διατήρησε τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με ένα δεύτερο γκολ με το οποίο πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το τρίποντο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Κοντογιάννη και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε αντίστροφα με τον Παναιτωλικό να βρίσκει δίχτυα και να επιστρέφει στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 50' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μόρσεϊ, ο Κολοβός και ο Καρέλης συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να σκοράρει για το 2-1. 

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε για μερικά λεπτά αλλά ο Χάμες Ροντρίγκες επανέφερε την ομάδα του σε προβάδισμα ασφαλείας. Στο 61' και πάλι απ' το πόδι του Φορτούνη που εκτέλεσε κόρνερ, ο Χάμες Ροντρίγκες σκόραρε με κεφαλιά διαμορφώνοντας το 3-1.

Στο 67' ήταν η ώρα του Χάμες να γίνει δημιουργός καθώς τροφοδότησε τον Κανός, ο οποίος απέφυγε τον Μλάντεν και πέτυχε το 4-1. Μάλιστα αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του, η οποία πέθανε μόλις πριν από λίγες ημέρες. 

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί καθώς πέτυχε και πέμπτο γκολ στο 75' με τον Χάμες, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κανός. Το τελικό σκορ (6-1) διαμορφώθηκε στο 90' με τον Βαλμπουενά.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57' Μπα), Ροντινέι, Ραμόν, Εμβιλά, Χουάνγκ (76' Κασάμι), Γκάρι Ροντρίγκες (57' Κανός), Φορτούνης (78' Ελ Αραμπί), Χάμες Ροντρίγκες (76' Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

Παναιτωλικός: Κοντογιάννης, Λιάβας (69' Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69' Μάρτενσον), Μλάντεν, Ντίας, Κολοβός (83' Μπουζούκης), Μόρσεϊ (78' Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (83' Ζοάο Πέντρο).

ΠαναιτωλικόςΟλυμπιακόςειδήσεις τώραSuperLeague