Αθλητισμός | 14.02.2023 19:54

Μαρία Σάκκαρη: Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε την πρώτη δοκιμασία στην Ντόχα

Newsroom

Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της Ντόχα η Μαρία Σάκκαρη. Έπειτα από μάχη δύο ωρών, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (νούμερο 7 στον κόσμο) επικράτησε 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3) της ανερχόμενης Κινέζας Τσινγουέν Ζενγκ (νούμερο 24), την οποία είχε νικήσει προ εβδομάδων και στο Australian Open.

Η 27χρονη Σάκκαρη ήταν κυριαρχική στο πρώτο σετ. Ξεκίνησε με μπρέικ απέναντι στην 20χρονη αντίπαλό της και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα με δεύτερο μπρέικ για το 4-1 προτού τελειώσει το σετ με άνετη στο 6-2 έπειτα από 30 λεπτά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε με... φόρα και στο δεύτερο σετ καθώς έκανε μπρέικ για το 2-1. Αντί όμως να πάρει προβάδισμα για το 3-1, όχι μόνο έχασε το σερβίς της (2-2) αλλά υπέστη και δεύτερη σερί μπρέικ κάτι που έφερε στο 4-2 την Κινέζα τενίστρια, η οποία καθάρισε το σετ με 6-3 μετά από 45 λεπτά.

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη μπήκε αποφασισμένη στο κορτ για να τελειώσει το ματς, κι αφού κυριάρχησε στο σερβίς της, έκανε το μπρέικ που έψαχνε για το 3-1. Η Ζενγκ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η Σάκκαρη έσβησε δύο μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της και πήρε το γκέιμ για το 4-1. Έπειτα από 50 λεπτά επικράτησε με 6-3 στο τρίτο σετ παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μαρία ΣάκκαρηWTA ΝτόχαΤένιςειδήσεις τώρα