Αθλητισμός|15.02.2023 23:32

Έκανε... παρέλαση στο Λονδίνο η Μάντσεστερ Σίτι - Κυριάρχησε με 3-1 της Άρσεναλ και την έπιασε στην κορυφή της Premier League

Newsroom

Ποιος μπορεί να ξεγράψει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι; Η εξαιρετική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με μια καταπληκτική εμφάνιση στο ντέρμπι κορυφής της Premier League έκανε... παρέλαση στην έδρα της Άρσεναλ, όπου επικράτησε με 3-1.

Οι Πολίτες, που έχουν ένα ματς περισσότερο, έπιασαν τους Κανονιέρηδες στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (αμφότεροι έχουν από 51 βαθμούς) και έδειξαν ότι δύσκολα θα παραδώσουν το στέμμα τους. Αντιθέτως, η Άρσεναλ που ψάχνει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2004 έχει μπροστά της ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό έργο.

Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 24' με ένα καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ντε Μπρόινε. Όμως η Άρσεναλ έφτασε στην ισοφάριση προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο (42') με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάκα. Οι Πολίτες άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του ματς στο β' ημίχρονο και στο 72' σκόραραν για το 1-2 με τον Γκρίλις έπειτα από τρομερή ομαδική συνεργασία και ασίστ του Γκιουντογκάν.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 82', και πάλι έπειτα από εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας και ασίστ του Ντε Μπρόινε, πέτυχε το 1-3 με ιδανικό τελείωμα μέσα απ' την περιοχή του Χάαλαντ, ο οποίος έφτασε τα 26 στην Premier League.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρσεναλειδήσεις τώραPremier LeagueΜάντσεστερ Σίτι