Αθλητισμός|18.02.2023 19:00

Λύγισε τον Βόλο ο Παναθηναϊκός και «πέταξε» στο +4 πριν απ' το ντέρμπι των Δικεφάλων

Newsroom

O Παναθηναϊκός πέτυχε μια πολύτιμη νίκη επί του Βόλου στη Λεωφόρο με 2-0, παρέμεινε στην κορυφή της Super League στο +4 και πλέον περιμένει την υπόλοιπη αγωνιστική και κυρίως το κυριακάτικο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πανηγύρισαν μια σημαντική επικράτησε χάρη στα γκολ του Κουρμπέλη και του Σπόραρ μια εβδομάδα πριν απ' το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

O Παναθηναϊκός είχε τρομερό ρυθμό στο ξεκίνημα του ματς πιέζοντας ασφυκτικά τον Βόλο. Έχασε αμέτρητες ευκαιρίες με αποκορύφωμα δύο τετ α τετ του Ιωαννίδη στο 8' και του Μαντσίνι στο 18' κι ένα δοκάρι του Παλάσιος στο 19'.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε παθιασμένα και στο β' ημίχρονο. Μάλιστα ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες στο 51' λόγω αποβολής του Σι για μαρκάρισμα στον Παλάσιος, ο οποίος στο επόμενο λεπτό είχε νέο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι Πράσινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 59' μετά από φάση διαρκείας. Ο Βαγιανίδης και ο Παλάσιος άλλαξαν την μπάλα εντός περιοχής, ο Αργεντινός έστρωσε για τον Κουρμπέλη, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 1-0.

Οι Πράσινοι έχοντας πλέον πάρει ώθηση απ' το 1-0 και παίζοντας πια δίχως άγχος, έφτασαν γρήγορα και στο 2-0. Ο Παλάσιος ανατράπηκε απ' τον Σιέλη εντός περιοχής, ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε πέναλτι και ο Σπόραρ στο 69' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (86’ Πούχατς), Βαγιαννίδης (63’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (75’ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι (75’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Βόλος: Κλεϊμάν, Άλχο, Γκάτσι (87’ Μασκίδα), Πιρές (62’ Κάτσε), Σι, Λούνα, Σιέλης, Κούτσιας (72’ Τσοκάνης), Εσκοβάλ, Τσιρίνος, Καρτάλης (46’ Οζέγκοβιτς).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SuperLeagueειδήσεις τώραΒόλος ΝΠΣΠαναθηναϊκός