Αθλητισμός|18.02.2023 18:00

Ιστορική πρόκριση για το Περιστέρι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας - Λύγισε την ΑΕΚ στον ημιτελικό

Newsroom

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο έκανε εμφάνιση... καριέρας (33π) και το Περιστέρι με ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά επικράτησε της ΑΕΚ (77-65) παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ένα προσωπικό show του Σιλβέν Φρανσίσκο. Ο Γάλλος γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο και με μια μεγαλειώδη εμφάνιση 33 πόντων οδήγησε το Περιστέρι σε μια ιστορική πρόκριση.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με τον Φρανσίσκο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του κατάφερε να φτάσει σε σπουδαία πρόκριση.

Η ΑΕΚ από την άλλη παρατάχθηκε χωρίς τον Ακίλ Μίτσελ, ενώ στην πορεία του ημιτελικού «έχασε» και τους Γιάνις Στρέλνιεκς, Κένι Ουίλιαμς με τραυματισμούς. Ο Αϊζάια Μάιλς με 21 πόντους και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 11 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για την Ένωση, όμως δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

ΑΕΚ (Ηλίας Καντζούρης): Φρέιζερ 2, Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 6 (2), ΜακΓκριφ 9 (1), Γιάνκοβιτς 11 (1), Μάιλς 21 (4), Γόντικας 2, Γουίλιαμς 6, Στρέλνιεκς (2).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Μπίλαν 9, Φρανσίσκο 33 (4), Κόλεμαν 1, Μωραΐτης 3 (1), Ραντάνοφ, Ντένμον 10 (2), Κασελάκης 11 (2), Περσίδης, Χουγκάζ, Χάμερ 10 (1).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΕΚΚύπελλο Ελλάδαςειδήσεις τώραFinal 8Περιστέρι ΚΑΕ