Αθλητισμός|19.02.2023 21:20

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός στον τελικό με το Περιστέρι - Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για 11η φορά

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό του Κυπέλλου, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, διέλυσε το Περιστέρι με 85-57 και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο ελληνικό μπάσκετ την τελευταία διετία.

Υπόθεση για έναν ρόλο ήταν ο τελικός στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, αλλά και συνολικά στο Final 8. Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού απέκλεισε με επιβλητικό τρόπο τον Άρη στον προημιτελικό και τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, στον τελικό δεν άφησε χαραμάδα ελπίδας στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και έφτασε στην πρώτη κούπα του 2023.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί από το πρώτο λεπτό (+10 στο 5'), εκμεταλλεύτηκαν τη διαφορά ποιότητας και... μεγέθους και «ξέφυγαν» στο +30 από τη δεύτερη περίοδο. Έτσι, το ματς έγινε... τυπική διαδικασία από νωρίς, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να μην επιστρέφει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός μετράει πλέον τέσσερα σερί τρόπαια εντός συνόρων (το περσινό νταμπλ, το φετινό Super Cup και το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8). Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το 11ο Κύπελλο στην ιστορία των Πειραιωτών, οι οποίοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ, έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, έβαλαν 14/29 τρίποντα και επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που τους ήθελαν ως το απόλυτο φαβορί, πριν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης στην Κρήτη. Στην αντίπερα όχθη, το σύνολο του κόουτς Σπανούλη δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό, όμως φεύγει από το Ηράκλειο έχοντας ως «παράσημο» την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό Κύπελλου στην ιστορία του.

Ο εντυπωσιακός Σάσα Βεζένκοφ ήταν για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού αποδεικνύοντας με πόση ευκολία... γεμίζει τη στατιστική του και κάνει «όλες τις δουλειές». Ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ έβαλε 20 πόντους με 8/10 σουτ, κατέβασε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ σε ακόμα μία τρομερή εμφάνιση. Επιπλέον, ο Μουσταφά Φαλ δεν είχε αντίπαλο στο ζωγραφιστό (13π. με 6/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ), με τον Άλεκ Πίτερς να είναι ο πρώτος σκόρερ του τελικού, καθώς έπαιζε... ρολόι, όντας «καυτός» (26 πόντοι με 8/11 τρίποντα).

Από την άλλη, σε κακό βράδυ βρέθηκαν οι ηγέτες του Περιστερίου. Ο Μίρο Μπίλαν είχε 1/5 δίποντα και πολλές χαμένες «μάχες» με τον Φαλ, ο Σιλβέν Φρανσίσκο μέτρησε 2/9 εντός πεδιάς και 3 λάθη, ενώ ο Μάρκους Ντένμον δεν βρήκε ρυθμό πίσω από τα 6,75μ. (1/5 τρίποντα). Έχοντας τα μεγαλύτερά της συμβόλαια στα... ρηχά η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά ποιότητας, που δεδομένα υπάρχει ανάμεσα στα δύο ρόστερ. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-26, 21-45, 34-68, 57-85

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μπίλαν 2 , Φρανσίσκο 5 (2/9 σουτ) , Κόλεμαν 2 , Μωραΐτης 16 (3/8 τρίποντα) , Ραντάνοβ 2, Πουλιαμότης 6 (2) Ντένμον 7 (2/8 σουτ) , Κασελάκης 3 (1) , Χουγκάζ 7 (4 ριμπάουντ), Χάμερ 7 (5 ασίστ), Ζούγρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (5 ασίστ) , Κάναν 3 , Λούντζης, Λαρεντζάκης (3 λάθη), Πάπας, Φαλ 13 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ) , Σλούκας 5 , Βεζένκοβ 20 (4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 9 , Μπόλομποϊ 3 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη) , Πίτερς 26 (8/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 4

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιστέρι ΚΑΕειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΚύπελλο Ελλάδαςτελικός κυπέλλουFinal 8