Αθλητισμός|25.02.2023 22:45

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Ανώτεροι αλλά «άσφαιροι» οι Ερυθρόλευκοι, κερδισμένοι οι Πράσινοι - Ακυρώθηκε γκολ του Βρουσάι στο 89'

Newsroom

Δίχως νικητή έληξε το ντέρμπι «αιωνίων» στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που είχε έντονο σασπένς απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, είχε ένταση και μεγάλες φάσεις αλλά δεν είχε γκολ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι κι είχαν πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά οι Πράσινοι διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα και απέσπασαν μια πολύτιμη ισοπαλία που τους διατηρεί στην κορυφή της Super League και στο +2 απ' την ΑΕΚ, για την οποία εκκρεμεί το ματς με τον Ατρόμητο. Επίσης, το Τριφύλλι κράτησε τον Ολυμπιακό στο -5 και τον ΠΑΟΚ στο -7 κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Η πιο καθοριστική φάση στο ματς εκτυλίχθηκε στο 89' καθώς ο Βρουσάι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως ο Πορτογάλος διαιτητής Πινέιρο έπειτα από παρέμβαση του VAR, ακύρωσε το τέρμα των Πειραιώτων καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ελ Αραμπί. Πάντως οι γηπεδούχοι κρατούν τις εντυπώσεις καθώς έπαιξαν καλύτερα απ' τους φιλοξενούμενους που σε πολλές περιπτώσεις στάθηκαν τυχεροί αποφεύγοντας την ήττα.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο έδειξε χαρακτήρα κι έμεινε αήττητος για έκτο σερί παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Τουτέστιν όσο καιρό βρίσκεται στο Τριφύλλι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να νικήσουν για έκτη φορά σε ντέρμπι εφέτος!

Ντέρμπι με τα όλα του απ' το πρώτο δευτερόλεπτο

Μόλις στο 4' ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την πίεσή του ψηλά στο γήπεδο, αναγκάζοντας σε λάθος τον Σάρλια. Ο Μπακαμπού έκλεψε, βγήκε απέναντι στον Μπρινιόλι από πλάγια θέση αλλά το σουτ που έπιασε βρήκε στη συμβολή των δοκαριών και κατέληξε άουτ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει αλλά το διαγώνιο σουτ του Παλάσιος στο 13' δεν βρήκε στόχο.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό στη συνέχεια με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν μέχρι το 34' οπότε ο Κανός έχασε ασύλληπτη ευκαιρία. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά, ο Βαγιαννίδης και ο Μπακαμπού δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα, που έφτασε στον Κανός, ο οποίος αν και αμαρκάριστος και με τον Μπρινιόλι να πέφτει απ' την άλλη πλευρά... κατόρθωσε να αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να δείχνει πιο απειλητική διάθεση πλησιάζοντας το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Κανός: στο 50' ο Ισπανός σούταρε φαλτσαριστά άουτ, ενώ στο 51' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βαγιαννίδη, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού επανήλθε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 68' ο Ροντινέι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού έπειτα από έξυπνη πάσα του Φορτούνη αλλά το πλασέ από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπρινιόλι. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 73' με τον νεοεισελθόντα Μασούρα, ο οποίος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Φορτούνη, μπήκε στην περιοχή σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Εξίσου σημαντική ήταν και η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 74' μετά από σέντρα του Φορτούνη. Ο Μπρινιόλι όμως την τελευταία στιγμή απέκρουσε σε κόρνερ σώζοντας τους Πράσινους, που δημιούργησαν απειλητικές συνθήκες σε μια αντεπίθεση στο 76'. Το σουτ του Τσέριν ήταν άστοχο.

Στο 82' ο Ολυμπιακός βρήκε φάση για γκολ μετά από λάθος του Σένκεφελντ αλλά ο Κανός γλίστρησε πάνω στο σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και στην επικίνδυνη προβολή του αμαρκάριστου Ελ Αραμπί στο 86' μετά από σέντρα του Χουάνγκ.

Η φάση του 89'

Η φάση του αγώνα έγινε στο 89' οπότε ο Βρουσάι, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δευτερόλεπτα πριν, βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκό και με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι. Το γήπεδο πήρε... φωτιά, αλλά ο διαιτητής Πινέιρο ειδοποιήθηκε απ' τον VAR για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Πορτογάλος είδε το video και ακύρωσε το τέρμα των Πειραιωτών που στις καθυστερήσεις είδαν και τον Παπασταθόπουλο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι.

Η αγωνία κράτησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά το γκολ δεν ήρθε με αποτέλεσμα το ντέρμπι των αιωνίων να λήξει και πάλι ισόπαλο (0-0) μετά το 1-1 του α' γύρου στη Λεωφόρο.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ (81’ Ραμόν), Μπα, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (68’ Μασούρας), Κανός (88’ Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (72’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν Πέρεθ, Κουρμπέλης (72’ Τσέριν), Μπερνάρ (88’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα