Αθλητισμός|28.02.2023 19:26

Στα κάγκελα οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ: Γιατί δεν τους επετράπη να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας της Φενερμπαχτσέ να παρακολουθήσουν έναν αγώνα με την αντίπαλη ομάδα Καϊσερίσπορ που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, μετά την έκκληση των φιλάθλων στο γήπεδο το περασμένο Σαββατοκύριακο για παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε και της Μπεσίκτας -δύο από τις πιο εξέχουσες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας- φώναξαν συνθήματα επικρίνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου που άφησαν νεκρούς 50.000 ανθρώπους στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η νομαρχία της Καισάρειας ανακοίνωσε ότι οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε δε θα επιτραπεί να παρευρεθούν στον αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Καισάρεια. Η Φενέρμπαχτσε, σε επίσημη δήλωση, είπε ότι είναι σαστισμένη με την απόφαση και δε θα την αποδεχτεί. «Αυτή η απόφαση θα εμβαθύνει τον κοινωνικό διχασμό», είπε ο σύλλογος, προσθέτοντας ότι «αυτή η απόφαση δείχνει ότι θέλει να εμποδίσει την επιθυμία των οπαδών μας να υποστηρίξουν την ομάδα μας και ότι τιμωρούν το σύλλογό μας». Η ομάδα κάλεσε όλες τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν την απόφαση. «Δεν φοβούνται μόνο τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ. Φοβούνται όλους τους οπαδούς, φοβούνται τα γήπεδα, φοβούνται αυτό το έθνος», δήλωσε ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ηγέτης του Κόμματος της Πατρίδας. «Να αρθεί αμέσως η απαγόρευση για τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε. Μην κάνετε το ποδόσφαιρο παιχνίδι της πολιτικής», πρόσθεσε.

Ξεχειλίζει η οργή

Αρθρογράφοι κοντά στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι η οργή σε όλη την Τουρκία αυξάνεται μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να ανακουφίσει τον λαό μετά τους σεισμούς, που έπληξαν τη ΝΑ Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου. «Είκοσι χρόνια ψέματα και εξαπάτηση, παραιτηθείτε», φώναζαν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, που είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στη Super Lig της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι γνωστός οπαδός της Φενερμπαχτσέ.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Τουρκίας δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία ζήτησε να κρατηθεί η πολιτική μακριά από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Μια δήλωση που διαβάστηκε ως σιωπηρή καταδίκη των εκκλήσεων των φιλάθλων για παραίτηση της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΦενέρμπαχτσεΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία