Αθλητισμός|02.03.2023 23:14

Euroleague: Το πάλεψε ξανά αλλά δεν απέφυγε την ήττα απ' την Εφές ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός «πάλεψε» κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, αλλά έχασε για ακόμα μια φορά στην Euroleague (87-82) σε ένα ματς πάντως που θα έπρεπε να είχε αναβληθεί απ' τη διοργανώτρια λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Πριν απ' το ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε μια ανατριχιαστική στιγμή, ενώ ο κόσμος του Τριφυλλιού τα έβαλε με Euroleague και... καρεκλοκένταυρους.

Μέσα στο παρκέ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που κάνει... αγώνα δρόμου για την είσοδο στην οκτάδα, παρά την απουσία του Βασίλιε Μίσιτς πήρε σημαντική νίκη, εκμεταλλευόμενη την ποιότητα που διαθέτει. Οι Τούρκοι ήταν σοβαροί κυρίως στο β' ημίχρονο, «έχτισαν» διψήφιες διαφορές και έφτασαν στην νίκη, η οποία τους ανέβασε στο 13-12 και τους διατήρησε σε τροχιά πλέι οφ.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός -ειδικά- στο πρώτο ημίχρονο συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο: ήταν βελτιωμένος σε σχέση με την εποχή Ράντονιτς, ήταν πιο μαχητικός και πιο κινητικός μέσα στις τέσσερις γραμμές. Όμως, στην επανάληψη εμφανίστηκε soft κατά διαστήματα και δεν απέφυγε μία ακόμα ήττα, παρά τις προσπάθειες που έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο να επιστρέψει από το -15.

Οι Πράσινοι έκαναν ένα διαβασμένο πρώτο μέρος, αλλά η διαφορά ποιότητας και κινήτρου με την Εφές, η νέα κακή βραδιά του Ντουέιν Μπέικον και οι απουσίες από τη γραμμή των ψηλών τους (εκτός οι Δημήτρης Αγραβάνης και Αρτούρας Γκουντάιτις) τους κόστισαν και τους έριξαν στο 8-18, με την τέταρτη σερί ήττα στην Euroleague.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση και «πλήγωσε» τους γηπεδούχους (24 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), με τον Σέιν Λάρκιν να φτάνει σε ένα επιβλητικό double - double (13 πόντοι, 10 ασίστ). Διψήφιοι ήταν και οι Ελάιζα Μπράιαντ (16π.) - Άντε Ζίζιτς (12π., 7ρ.), που έκαναν μεγάλα ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Στην αντίπερα όχθη, το μεγάλο αγωνιστικό κέρδος της βραδιάς για το «τριφύλλι» ήταν η εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις (season-high με 23 πόντους και 5/7 τρίποντα). Επιπλέον, ο Πάρις Λι, που είχε 0π. μέχρι το 27', ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους. Στα... πολύ ρηχά -ξανά- ο Ντουέιν Μπέικον (0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ σε 19'20'' στο παρκέ).

Παναθηναϊκός: Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 3, Λι 19 (3), Παπαγιάννης 4, Γουίλιαμς 6, Γ. Καλαϊτζάκης 3, Τόμας 8 (2), Μπέικον 3, Πονίτκα 8 (1), Γκριγκόνις 23 (5), Μαντζούκας 5 (1).

Αναντολού Εφές: Λάρκιν 13 (3), Μπομπουά 4, Σίνγκλετον 7 (1), Μπράιαντ 16 (1), Γκαζί 2, Κλάιμπερν 24 (4), Πλάις 4, Εμπαγιέ 4, Ζίζιτς 12, Ντάνστον 1.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠαναθηναϊκόςΑναντολού Εφεςειδήσεις τώραEuroleague