Αθλητισμός|05.03.2023 11:15

Η απονομή στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κυριάρχησε στον τελικό του μήκους ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η ελληνική σημαία κυμάτισε και ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στην Atakoy Arena.

H πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και άλλοτε πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Τεντόγλου, ο οποίος αποθεώθηκε απ' την ένθερμη ελληνική εξέδρα αλλά και απ' το τουρκικό κοινό.

Ο «χρυσός» αγώνας του Τεντόγλου

Το «χρυσό παιδί» του ελληνικού αθλητισμού έφερε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στη χώρα. Ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό του άλματος σε μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και έγραψε ιστορία.

Με άλμα στα 8,30μ. ο Έλληνας Ολυμπιονικής του Τόκιο κυριάρχησε στον αγώνα και έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του μήκους που κατέκτησε τρία σερί χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση! Είχε νικήσει στη Γλασκώβη το 2019, στο Τόρουν το 2021 και έκανε το... τρεμπλ στην Κωνσταντινούπολη το 2023. Τρία χρυσά στο μήκος έχει κατακτήσει και ο Δυτικογερμανός Χανς Μπαουμγκάρτνερ, ο οποίος όμως δεν τα πήρε σε συνεχόμενες διοργανώσεις αλλά το 1971, το 1973 και το 1977. 

Μπορεί ο Τεντόγλου να έλεγε ότι το πρωινό ξύπνημα δεν του ταιριάζει αλλά με το «καλημέρα» έκανε άλμα για χρυσό μετάλλιο δείχνοντας από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Στην πρώτη του προσπάθεια ήταν εξαιρετικός καθώς προσγειώθηκε στα 8,30μ. και φυσικά ανέβηκε αμέσως στην πρώτη θέση, όπου παρέμεινε μέχρι τέλους.

Στη δεύτερη προσπάθεια έκανε άλμα στα 8,16μ., ενώ στην τρίτη προσπάθεια ήταν άκυρος. Ακολούθησε ένα τέταρτο άλμα στα 8,05μ., ένα πέμπτο στα 8,07μ. και το τελευταίο του στα 8,29μ..

Ο μεγάλος του αντίπαλος σ' αυτόν τον αγώνα Τομπίας Μόντλερ κατετάγη δεύτερος με 8,19μ. και ο Ρουμάνος Μπιτάν τρίτος με 8,00μ. 

Η κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8.30 μ.
  2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19μ.
  3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00μ.
  4. Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97μ.
  5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94μ.
  6. Χάιμε Γκερά (Ισπανία) 7.84μ.
  7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65μ.
  8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 2.48μ.

Οι μεγάλες επιτυχίες του Μίλτου Τεντόγλου

Πρόκειται για το όγδοο μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου σε μεγάλη διοργάνωση καθώς έχει ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς, ένα αργυρό σε Παγκόσμιο, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τρία χρυσά σε Ευρωπαϊκό κλειστού. Είναι ανίκητος στην Ευρώπη απ' το 2018!
  • Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020
  • Ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν το 2022
  • Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου το 2022
  • Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2018
  • Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022
  • Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης το 2019
  • Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τόρουν το 2021
  • Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης το 2023

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβουΜίλτος ΤεντόγλουΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβουΚωνσταντινούποληειδήσεις τώρα